REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Atlasik20 napisał(a): ja w ogóle nie rozumiem ludzi którzy kupują auto z gazem, jak kogoś nie stać na utrzymanie auta z ponad 2 litrowym silnikiem to po co się w to bawić? Znajomy miał MB W190 2.0 lpg sekwencja i powiedział nigdy w życiu auta z gazem. Papranie na stacji, benzyny za 50-100zł żeby rano parcha odpalić i gazu za ileś tam... a zimą zanim przełączy ci na gaz to będziesz co 2-3 dni tankował za te 50zł.
Atlasik20 napisał(a):Nie słuchaj ludzi którzy mówią, że civic nie jedzie, bo to auta fruwa nawet z tym silnikiem 1.4 jak je wkręcisz na obroty, do poganiania się po mieście w sam raz.
Nie mówię, że civic to muł ale o ,,fruwaniu" nie ma mowy przy 1.4
Jako ciekawostkę co do osiągów BMW a Hondy to zdrowym BMW 2.5 można objechać nawet v-teca 2.2 w prelude;)
kirin88 napisał(a):Jako ciekawostkę co do osiągów BMW a Hondy to zdrowym BMW 2.5 można objechać nawet v-teca 2.2 w prelude;)
Atlasik20 napisał(a):Znajomy miał MB W190 2.0 lpg sekwencja i powiedział nigdy w życiu auta z gazem. Papranie na stacji, benzyny za 50-100zł żeby rano parcha odpalić i gazu za ileś tam... a zimą zanim przełączy ci na gaz to będziesz co 2-3 dni tankował za te 50zł.
Atlasik20 napisał(a): ja w ogóle nie rozumiem ludzi którzy kupują auto z gazem, jak kogoś nie stać na utrzymanie auta z ponad 2 litrowym silnikiem to po co się w to bawić?
kirin88 napisał(a):Jeżeli nie rozumiesz ludzi kupujących samochód z gazem to jesteś wyjątkowo nierozumną istotą.... A po co się bawić zaraz Ci wytlumacze. Duży zagazowany silnik zawsze zapewni lepsze wrażenia niż mały silniczek w benzynie.
1.8 przy ekonomcznej jeździe spali Ci mniej, ja wiem, że powyżej 2.0 to są już silniki R6, co do 2.0 i 2.5 to racja, że mają podobne spalanie, a jednak 2.5 to już większa frajda z jazdy. Powiem ci tak, jeśli chcesz taniej jeździć to kup 1.8, a jeśli chcesz mieć czym depnąć i polatać bokami to bierz 2.5. Różnica tych dwóch silników w spalaniu to jakieś 3-4L latem przy spokojnej jeździe. Mam znajomego który miał kilka e36, e46, e34 e30, ogólnie same zmienia na same bmw i sam je naprawia, więc co nie co wiem o tych zajeżdżonych padakachsever napisał(a):Atlasik powiem tak dzięki za to co powiedziałes mi o civicu cenne informacje , ale na temat bmw to sie nie wypowiadaj bo wiem że 1,8 a 2l jest duża róznica w spalaniu bo 1,8 to są 4 gary a 2.0 już 6 tak samo jak 2,5 i wiem że 2l i 2,5 pali praktycznie tyle samo bo znajomy miał mówił .
Atlasik20 napisał(a): śmiać mi się chce jak ktoś kupuje 740i lpg i szpanuje ze śmierdzącą butlą w bagażniku, bo normalnie nie stać by go było na takie auto
Atlasik20 napisał(a):śmiać mi się chce jak ktoś kupuje 740i lpg i szpanuje ze śmierdzącą butlą w bagażniku, bo normalnie nie stać by go było na takie auto. Dużo się słyszy o problemach z instalacjami lpg.
szybki napisał(a):ak tak bardzo chce Ci się śmiać to co proponujesz gdy ktoś lubi zapierdzielać i robi rocznie 70-80tyś.km.
szybki napisał(a):Nie wal głupkowatymi hasłami bo każdy ma inną sytuację a co najważniejsze pokonuje inne dystanse.
szybki napisał(a):LPG jest śmieszne w autach które nie jeżdżą i w których walczy się o każdą sekundę osiągów a reszta to mity i mitomani.
sever napisał(a):Skoro znasz sie na spalaniu to powiedz mi ile pali przy normalnej jezdzie twoj civic, 318is i ile 325 i fajnie było by gdybyś wypowiedział sie głebiej na temat twoich ostatnich słow w poście .