szybki napisał(a):ak tak bardzo chce Ci się śmiać to co proponujesz gdy ktoś lubi zapierdzielać i robi rocznie 70-80tyś.km.
Wchodzisz w dyskusję na różne możliwe sposoby, ale autor tematu nie będzie robił 70-80tys km rocznie i szczerze nie interesuje mnie to. Ja nie lubię aut z gazem więc nie będę nikogo do nich namawiać, koniec.
szybki napisał(a):Nie wal głupkowatymi hasłami bo każdy ma inną sytuację a co najważniejsze pokonuje inne dystanse.
Jeszcze jakaś mądra rada pfsorze?
szybki napisał(a):LPG jest śmieszne w autach które nie jeżdżą i w których walczy się o każdą sekundę osiągów a reszta to mity i mitomani.
I z tym się nie zgodzę, bo mając powiedzmy seicento 0.9 przejedziesz każde 100km za nie całe 30zł, na Pb95 około 45zł, różnica jest? Jak ktoś chcę na prawdę oszczędne autko to się nie dziwie, nie stać go więc ma tanie auto z instalacją gazową, do limuzyny gaz to dla mnie śmiech, ale tak to jest jak chce się mieć, a się nie ma.
sever napisał(a):Skoro znasz sie na spalaniu to powiedz mi ile pali przy normalnej jezdzie twoj civic, 318is i ile 325 i fajnie było by gdybyś wypowiedział sie głebiej na temat twoich ostatnich słow w poście .
Napisałem ci w pierwszym poście, ale najmniej spalił mi 6.5L/100km w cyklu mieszanym, w trasie przy 90km/h wychodziło około 6L/100km. To nie jest demon szybkości i nie ma co się czepiać tego autka, bo do normalnej jazdy w zupełności wystarczy, a jak chcesz czasem wdepnąć to na prawdę ładnie się zbiera jak na 1.4 90km. Przykładowo od 0-200 na poszczególnych biegach 1-60, 2-100, 3-150, 4-180 (podobno da się do 200). To są silniki hondy i lubią obroty, a ja będę je polecał każdemu, bo nigdy się na nim nie zawiodłem i dobrze mi służy przez 3,5 roku. Chcę je sprzedać, ale tylko dlatego, że mi się znudziło
Kolega ma e46 coupe 1.8is i pali mu przy spokojnej 10-11L/100km. Kiedyś miał 323ci które spalało mu 13-15L/100km przy spokojnej. Sam zastanawiam się nad bmw (e46 318i bez lpg), ale raczej do normalnej jazdy, bez szaleństw.