To mój pierwszy post tutaj, od razu z prośbą o radę odnośnie wyboru auta.
Prawko mam od niedawna, bo od XII 2012, 18 lat, i trochę doświadczenia za kierownicą poldków, 126p, 125p i tym podobnych wyrobów. Teraz złapałem pracę, ukisiłem nieco kapuchy i czas wybrać autko. Lubię klasyki, i auta klasy wyższej. Rozważam dwa skrajnie różne modele, bo Audi 80 B2 i BMW E36. O ile jeśli idzie o Audi mam się kogo poradzić, a i sam nieco siedzę w temacie,o tyle z BMW jest już problem.
Pomyślicie: 18 lat i BMW? Zabije się na pierwszym lodzie.
Niekoniecznie. Te Poldki tłukłem jeszcze bez prawka, w naprawdę różnych warunkach, więc jakieś tam podstawy do RWD mam. Poza tym naprawdę nie mam jakichś ciągotów do szaleństw na drodze (choć jeśli warunki pozwalają to bardzo chętnie nieco bokiem polatam

Chcę was zapytać czy da się kupić do 5000zł jeżdżące, nie szrotowate E36. Wiem że igły nie kupię i igły nie oczekuję. Myślę raczej o małym silniku, max. 1.8, bo autem będę też musiał dojeżdżać do pracy (35km w jedną stronę, tryb mieszany). O LPG raczej nie myślę, zobaczę jak wyjdę ze spalaniem.
Proszę o konkretne porady, biorę jeszcze kilka innych aut pod uwagę, ale pytam konkretnie o E36. I bez stereotypów proszę. Jeśli nie dopisałem czegoś co chcecie wiedzieć, pytajcie. Chętnie dopowiem.