E39 na pierwsze auto a może E60?

22 Kwi 2025, 06:01

Cześć wszystkim.

Mam 21 lat i myślałem żeby kupić sobie sedana E39 330i R6 na co dzień po dużym mieście. Jakie macie opinie ja jego temat? Jako że jest to rzędowa szóstka to jak z głowicą? Poci się? Cierpię na wszelaką nienawiść do tandetnych kompaktów z czajnikami pod maską. Autka nie zamierzam upalać. Ma służyć mi również jako hobby gdzie w weekendy będę mógł zabrać swoją drugą połówkę i pozwiedzać wspólnie województwo. Raczej zamierzam szukać go w Niemczech z przebiegiem do 125k.

I teraz tak:

1. Jakie jest wasze zdanie nt. tego modelu

2. Jak kupować auto w Niemczech, czy czujnik lakieru i złącze OBD (do nowszych modeli) to podstawa?

3. Jak się ma E39 do E60? Osobiście ten drugi nie jest dla mnie zbyt przyjemny w środku. Oczywiście karoseria to skok do przodu względem poprzednika, ale to wnętrze kurcze. Zalatuje tandetą i kojarzy mnie się z Astrą H :( Dopiero F10 znów powróciły do wyglądu, ale to już nie moja liga póki co :)
Bulbous
Obserwowany

22 Kwi 2025, 06:46

O fajnie pierwszy temat gdzie ktoś szuka auta wysokiego ryzyka bez maglowania zagadnienia kosztów :D

Jak najbardziej przy E39 vs e60 szukaj E39 najlepiej w manualu :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

22 Kwi 2025, 07:32

E39 to ostatnie z nieskomplikowanych i twardych maszyn , a czemu chcesz szukac akurat w Niemczech i czemu akurat do 125 tys km?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Kwi 2025, 11:39

Tak z ciekawości zapytam o budżet i hajs na serwis. Nie wiem jak że znalezieniem fajnej sztuki w sensownych pieniądzach w tych czasach ale E39 piękne auto więc jak masz siano to się baw. Sam bym kupił jako drugie auto gdyby nie inne wydatki
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesienne deszcze - jazda po mokrej nawierzchni
    Kalendarzowa jesień jest już z Nami od jakiegoś czasu. Ta pora roku charakteryzuje się największą liczbą dni deszczowych ze wszystkich okresów w roku. Kierowcy w tym czasie powinni zwracać szczególną uwagę na ...