E46 BENZIN

27 Cze 2015, 14:52

Widzę,że celowane jest w marki premium to może:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - może nie premium ale nawet ładnie się prezentuje. Jakby znaleźć takiego czarnego,przyciemnić szybki + fajna felga myślę,że fajnie by się toczył. :roll:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Tylko jednak co BMW to BMW bo jest jednak te RWD :yes:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

28 Cze 2015, 12:15

Tak na moje skromne oko, to chyba najlepiej z tego wszystkiego prezentuje się BMKa, później saab, merc, volvo :mrgreen:
MB nie ma też czasem RWD? :naughty:

Chciałem jeszcze zapytać jak BMW stoi z blachą i zawieszeniem? :mrgreen:
amcio
Początkujący

Prawo jazdy: 07 02 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A6 C6 Q
Silnik: 4.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

28 Cze 2015, 23:21

W e46 zdążają się miejsca w których lubi sobie rdza wychodzić :D min.maska przy nerkach, doły drzwi, błotniki przednie, tylna klapa przy listwie :) Do tego w mocniejszych autach z przed liftu zdążają się wyrwane mocowania dyfru :)
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 13 07 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e91 335i
Silnik: 335i 306km
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

29 Cze 2015, 14:40

A co byście powiedzieli o A4 B6? Byłbym skłonny je polecić, na plus na pewno blacha - na minus zawieszenie, ale też co roku się tego nie rusza, zwłaszcza przy niskich przebiegach :naughty:
Z silniczków to chyba 1.8t, 2.0 130km, 2.4 v6 - chociaż z naciskiem na ten z turbinką, bo tamte 2 trochę słabiej jadą moim zdaniem :mrgreen:
amcio
Początkujący

Prawo jazdy: 07 02 2010
Auto: Audi A6 C6 Q
Silnik: 4.2
Rok produkcji: 2005

29 Cze 2015, 22:35

Nie bierz absolotnie 2.0 najgorszy silnik jaki jest w tych audi.
Bardzo dobry jest też 2.4 oraz tak jak sam napisałeś 1.8t tylko tutaj uwaga z turbiną.
Minus 1.8t jest taki,że to chodzi jak kosiarka przy dość wysokich obrotach ale silnik dosyć zrywny.
Sam mam ochote na to audi po mojej e46 przemawia za nią wyższy komfort bo tam już nie będzie mi się wybijała głowa w sufit bo jest to już normalny samochód i jest to jednak już taka limuzynka więc będzie moim zdaniem wygodniejsza od e46.
Na minus jeśli ktoś lubi brak tylnego napędu więc inaczej się już jeździ,prowadzenie po zakrętach itp. na pewno będzie nieco gorsze niż w e46 bo bmw słynie z rewelacyjnego prowadzenia i tak faktycznie jest.
Minusem jest też cena,uważam że ceny za ten model i nie tylko są mocno przecenione przecież od a4 b6 nie jest gorsze bmw e39 serii 5 a nawet jest lepsze bo prowadzi się je bardzo komfortowo.
Z tym,że e39 ma bardzo słaby i oklepany wygląd,ale to już jak co się komu podoba.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1993

03 Lip 2015, 12:01

Ja sam jestem posiadaczem volvo s60 d5 i powiem szczerze, że jeśli chodzi o cena/jakość to to jest najlepszy wybór:) Czarny kolor z biała skórą na ładnej feldze wygląda świetnie. Co do silnika to motor d5 w moim pierwszej s60-tce miał przejechane milion km i co ważne jeździł bez zarzutu :) W znajomej firmie w volvo-tech wgrałem sobie program który nie żyłuje auta i daje moc 185km i więcej Nm . Jeśli chodzi o oszczędność to przy tym czipie spala mi na trasie 5,5 l przy oszczędnej jeździe. Tak więc jeśli młodemu nie zależy na tylnym napędzie to naprawdę polecam :) I jeśli chodzi o sprowadzenie/sprzedaż to też świadczę takie usługi :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe

03 Lip 2015, 17:20

Volvo D5 to rewelacyjny silnik, ale szkoda go męczyć jazdą po mieście.

Może jakieś V6:
Albo z kompresorem:
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2002

13 Lip 2015, 10:23

Więc w takim razie polecam tą samą opcje tylko, że z silnikiem benzynowym T5 250km i turbinka i co najważniejsze dobra sekwencja :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe