Ostatnio pytałem was jaki samochód możecie mi zaproponować do kwoty 35 tys. Podjąłem wybór - E46. Jest ładnym samochodem, poza tym miałem okazję w nim jechać i jest również bardzo wygodne. Nie jest autem zbyt młodym - ale to nie jest jego wadą, ponieważ pomimo wieku prezentuje się super i części do tego modelu do najdroższych też (chyba) nie należą.
Także e46 to mój wybór. Oczywiście tylko i wyłącznie wersja SEDAN. Mam kilka pytań, do właścicieli, do specjalistów, do klubowiczów, do fanatyków BMW i konkretnie tego modelu.

Interesują mnie modele po lifcie.
Otóż:
- Jaki silnik według was jest najlepszy? (przez najlepszy rozumiem - dynamiczny, najmniej awaryjny )
* Miesięcznie pokonuję trasę rzędu 1500 km. Zależy mi na niskim spalaniu, myślałem o instalacji LGP ( WASZA OPINIA? ) Mimo młodego wieku nie jestem fanatykiem ostrej jazdy, ale fakt - do wyprzedzania zrywny motor by się przydał. *
- Kwestia CENY?
* Jakiś czas temu na forum tematycznym BMW pewien użytkownik powiedział mi - że jeżeli chcę mieć dobrą , "tłustą" BMW e46, to muszę dać minimum 35 tysięcy. Nie ukrywam - że cena jest bardzo wysoka. Chciałbym przeznaczyć ok. 23 tysiące na pojazd. Osobiście bardzo podobają mi się egzemplarze na Felgach Firmy BBS, także kilka tys. dorzucę jeszcze na koła. *
Ponadto w wyposażeniu nie ukrywam - chciałbym spotkać skórzaną tapicerkę, na nawigacji mi nie zależy.
Podsumowując:
Poszukuję bezwypadkowej e46 wersja sedan, po lifcie. Proszę o odpowiedzi na powyższe pytania.

Z góry dzięki !