Tom88T napisał(a):Jeszcze zapytam o żywotność silników w tym E60 - M54B30 słyszałem, że są bardzo żywotne, natomiast jak się ma kwestia N52B30? Blok silnika już z delikatniejszych materiałów, jak to się przekłada na trwałość? Czy można o nich powiedzieć, że dojeżdżą spokojnie do 500 tys. km? Czy raczej spodziewać się różnych przygód? Mówimy oczywiście, że nie trafie na zajechany motor. To samo się tyczy skrzyni automatycznej (nie smg).
Dobry żart
![OK :ok:]()
A co Ci po tym że przejedzie 500tyś.km. jak w osprzęt włożysz równowartość 4erech BMW którym jeździsz...
Poczytaj dokładnie bo nawet to niby te "tytany" bezawaryjności mają tyle zagwostek że naprawdę trzeba tęgiej głowy żeby to zapamiętać.
Ostatnio fan bmw mi tłumaczył o super pimpowanym n52 z podziałem na wadliwe tłoki, wadliwe głowice, problemy z zaworami a do tego standard z vanosowy który dotyczy większości silników bmw.... no ale wiesz dalej miłośnicy pieją no bo w AŚ napisali że 3,0d zrobi 500tyś.km. szkoda że nie dodali że na 3ech skrzyniach i oleju wymienianym co 50tyś.km.
![OK :ok:]()