Witam was serdecznie,
szukałem opinii na temat w/w aut i trafiłem na to forum. Zauważyłem, że jest dużo osób z fachową wiedzą dlatego chciałbym Was prosić o opinię.
Szukam auta głównie do jazdy po mieście 20-40 km dziennie, dojazdy do pracy.
Generalnie autem będzie jeździła żona, bo ja mam firmowego dostawczaka, jednak w weekendy i trasy ja będę je użytkował.
Obecnie mamy swifta III 1,3 ddis. Mimo, że to diesel z Francji, po mieście daje rade. Niskie spalanie, silnik nie muli, dużo miejsca z tyłu i zero awarii. Jednak bardzo słabe wygłuszenie i w trasie jadąc 130kmh nie można rozmawiać, a radio musi grać prawie na maxa.
Mój budżet to 30, max 35 tys.
Wstępnie spodobały mi się 3 modele wymienione w tytule.
Generalnie E87, bo auto klasy premium, a nigdy takiego nie miałem, jednak trochę starsze niż reszta i czytałem o awaryjności kosztownych elementów diesla - dwumasa i turbo, nie wiem tylko czy ma dpfa?
Civic VIII, bo to honda i każdy z kim rozmawiam mi ją poleca, sugerując, że mają mało awarii i cieszą jazdą. Wygląd UFO, jednak w moim goście. Nigdy tego nie miałem okazji sprawdzić
![Uśmiechnięty :)]()
Peugeot 208, bo jest praktycznie nowy, nowoczesny design i w miarę wyposażenie, jednak większość ofert to bite francuzy.
Odrzuciłem C4 II, nowe clio i 308 po lifice (bo awaryjna).
Żadnym z tych aut jeszcze nie miałem okazji jeździć, w przyszłym tygodniu planuję umawiać się na pierwsze jazdy.
Dzięki za pomoc!