Eclipse2 czy preluda

13 Kwi 2013, 19:16

a co do celici vi gt to samochodzik fajny ale dla mnie max 2.0 pojemnosc a o ile mi wiadomo to ma 2.2 ;)
Pulpecik
Początkujący

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam

13 Kwi 2013, 19:39

Pulpecik napisał(a):a co do celici vi gt to samochodzik fajny ale dla mnie max 2.0 pojemnosc a o ile mi wiadomo to ma 2.2

95% Celin VI było 1,8 lub 2,0 3SGE jeden z najfajniejszych i najtrwalszych silników w swojej klasie. Poczytaj o 3sfe/3sgte
Ten o którym myslałeś 2,2 ma symbol 5sfe i jest troszku zamulaczem ale w manualu pali super mało. Miałem taki w camry to pod względem spalania PB/LPG mega rewelka.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Kwi 2013, 20:15

celica no w sumie ale nie wiem czy lepsza od preludy ;) poprostu chce sie obeznac "wmiare" szybkich samochodach bo nie bd sie ladowal do 400 konnego skylina odrazu a potem beda mnie zbierac z swiatel mysle ze 180 km na moj mlody wiek ale juz obeznanie w temace starczy zeby z jakis czas (2 lata) przeniesc sie do jakiegos zrobionego przez samego siebie i znajacego nawet najmniejsza rysa smoka i pokazac cos na kawiorach w krakowie cos (moze ktos wie o co chodzi) ;)
Pulpecik
Początkujący

14 Kwi 2013, 11:06

Pulpecik napisał(a):celica no w sumie ale nie wiem czy lepsza od preludy ;) poprostu chce sie obeznac "wmiare" szybkich samochodach bo nie bd sie ladowal do 400 konnego skylina odrazu a potem beda mnie zbierac z swiatel mysle ze 180 km na moj mlody wiek ale juz obeznanie w temace starczy zeby z jakis czas (2 lata) przeniesc sie do jakiegos zrobionego przez samego siebie i znajacego nawet najmniejsza rysa smoka i pokazac cos na kawiorach w krakowie cos (moze ktos wie o co chodzi) ;)

Celina V/S Pralka to musisz sam już sobie porównać, biorąc pod uwagę upodobania.
Celina GT jest już dosyć mocna jak na wagę a co za tym idzie szybsza z pralka w Twoim budżecie raczej nie poszalejesz.

P.S.

Szkoda że nie kupujesz Skaja :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

15 Kwi 2013, 00:31

kupie mysle jak bd mial zarobek a tak to szkam czegos mocnego / ekonomicznego jak kupie skaja to obiecuje ze cie przewioze i ocenisz jak sobie daje rade ale narazie musze siebnauczyc n cym slabaszyn i myslicie ze w sekwecji najlepsza bedzie preluda / celica / eclips 2 ( jezeli juz podacie przyklad to prosze o generacje i pojemnosc silnik bo maly burdel sie robi) ;)
Pulpecik
Początkujący

15 Kwi 2013, 07:30

Wracając do tematu, hondy to swap na 1.6 nie ma sensu. Lepiej jak dorwiesz tanią bude w dobrym stanie, i dobry warsztat specjalizujący się w hondach, i zrobić swap na b18c4 (1.8, 169 km ) razem ze skrzynią s21(seryjna szpera ;D) jak się postarasz to zmieścisz się w dyszce, opcjonalnie dołóż kilka tysi i kup seryjnego civica vti czy to w hatchbacku czy nawet aerodecku ;] znosi nieźle gaz ;]
BulaxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Crx Del Sol ESi
Silnik: 1.6 V-tec 128km
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

15 Kwi 2013, 22:45

czekam na koncowe propozycje ;)