Efektowny samochód do 25 000-32 000 zł

15 Lis 2009, 23:42

Artj,
wiesz ze Subaru robi tez silniki bez turbo i 2,0 ma wlasnie 125 km. A z tym napedem to kompletnie nie wiem o co Ci chodzi, bo chyba 4x4 daje wiekszy margines bezpieczenstwa

I chyba nie wierzysz ze wiesz wiecej od majka o subaru skoro on pracuje w 4turbo :lol:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

15 Lis 2009, 23:47

Nie no o to właśnie Mi chodzi że 4x4 jest lepsze, nie wiem o co Ci chodzi?
A jeżeli MajkPZM pracuje w takiej instytucji to musi zachwalać, Ja wyraziłem zdanie jako użytkownika nie sprzedawcy, a Ty miałeś przyjemność z tym autkiem?
Tak wiem że robi wolnossące lecz diesla na pewno nie, więc porównując Turbo do wolnossącego nie ma sensu.
Jeżeli jestem w błędzie to mnie poprawcie, bo gdzie sens i logika? to tak jak bym przyrównał WV Bore (Jette) 1.8T 150KM do Jetty 1.9D (75)KM pojemność przybliżona, lecz wszystko poza tym inne (przyśpieszenie, kultura pracy, itd..)
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

15 Lis 2009, 23:53

artj napisał(a):Nie no o to właśnie Mi chodzi że 4x4 jest lepsze, nie wiem o co Ci chodzi?
A jeżeli MajkPZM pracuje w takiej instytucji to musi zachwalać, Ja wyraziłem zdanie jako użytkownika nie sprzedawcy, a Ty miałeś przyjemność z tym autkiem?

Chodzi mi o to ze wczesniej zasugerowales ze na pierwsze auto to tylko(tak to mozna zrozumiec: fwd, >1,0l, >50km, >10 k pln) Ogolne wnioski, jak sie nie zgadzasz to trudno :mrgreen: , ale nie smiecmy juz tego tematu: wypowiadamy sie o + i - astry gtc, smarta roadstera, imprezy 2,0 ew. innych w tej cenie
Z Foresterem i Impreza 2,0 BEZ TURBO tak. Auta malo nie spalaja, ale oferuja to "cos"- prowadzenie i niezawdonosc. Niestety mocniejszymi WRX/STi nie jezdzilem, ale nie o tym jest ten temat :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Lis 2009, 00:08

Nie wiem jak Ty lecz czyt. pierwszą liste i temat to ma się wrażenie szpanu,
Subaru 2,0 do 140KM nie no śmiech na sali a i jeszcze mało pali, śmiechu warte
Kup co uważasz, nie moja kasa nie mój syn (nie znam i nie wiem jaki jest), nie znam ciebie, czytając twojego 1 posta i temat to tylko jedno się nasuwa :cool:
Byle rozsądny to był wybór, a w/g to WV golfa 1.9, lub coś podobnego
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

16 Lis 2009, 17:38

no i niech szpanuje, dżizas w czym problem?! Mają możliwości wydać na 1 samochód trochę więcej pieniędzy, to niech kupią, też bym kupił, po co ma jeździć starym gruchotem skoro może kupić coś lepszego i nie zbiednieje. Ładny często się równa efektowny, o sportowym wyglądzie, nie widzę tutaj nic dziwnego :shock: Tak samo jak sobie chłopak zarobił to niech kupi, co w tym dziwnego, że ma trochę kasy? Mój kumpel ma 19 lat a już miał 2 auta Lexusa cabrio, a teraz jeździ bmw x5 i zaraz zmieni prawdopodobnie na bmw m3 e92 i co w tym dziwnego? jak ma własną, zarobioną kasę to niech kupuje co chce, zobaczyłbyś jak bezpiecznie jeździ, na 100% częściej ty przekraczasz dozwoloną prędkość, ale nieee przecież on ma tylko 19 lat, on nie może dobrze jeździć, trzeba mu kupić takiego gruchota, żeby pod górkę nie podjechał... eh...

wracając do tematu:

ja brałbym coś z japończyków, wspomniana subarka, honda s2000 (tylko, że rocznik 2000-2003)

mimo wszystko ja jestem osobiście za autami bmw (np 3 e46 z m-pakietem :razz: )
3fF
Nowicjusz

16 Lis 2009, 17:51

Mi się nie chce offtopować, więc z góry zaproponuję: Citroena C4. Oczywiście w fajnym kolorze i jeżeli na wyglądać nieprzeciętnie to 2-drzwiowy. Troszkę mniej ekstrawagancki jak te, o których wspomniałeś w swym poście, ale ja dysponując waszą kwotą 10 minut bym się nie zastanawiał :smile: .

Sam zobacz - czy nie piękna bryka ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wszystko jak sobie życzycie - mieści się w waszym przedziale finansowym, niecodzienny wygląd, mocny, ale nie szalony, dieselek, fajny rocznik, full wyposażenie.

Re-we-la-cja.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-86 Concept
    Po ponad roku domysłów i plotek, na Tokyo Motor Show 2009 Toyota pokazała coupe FT-86 Concept, opracowane we współpracy z Subaru. Spadkobierca tylnonapędowej legendy driftu – Corolli AE86 – otrzymał ...
    Napęd E-Axle - Hybrydy Lexusa będą bardziej dynamiczne
    Lexus pokazał wprawdzie swoje pierwsze auto w pełni elektryczne, ale japoński producent wcale nie zamierza rezygnować z napędu hybrydowego. Inżynierowie pracują właśnie nad nowym układem E-Axle, który sprawi, że nawet ...

16 Lis 2009, 19:27

A jeżeli MajkPZM pracuje w takiej instytucji to musi zachwalać

Ale 4TURBO nie sprzedaje samochodów. 4Turbo jedynie zajmuje się servisem Lancerów i Imprez, i przerabianiem ich. Nie mam w tym celu zeby zachwalac nie swój produkt. Samochody dostajemy czasem do testów ale raczej bierzemy tylko Imprezy i Evo. Teraz 4turbo wprowadza pierwszy w polsce Servis Nissana GT-R, więc i to testowalismy na torze:)

[ Dodano: Pon Lis 16, 2009 19:30 ]
Tak wiem że robi wolnossące lecz diesla na pewno nie, więc porównując Turbo do wolnossącego nie ma sensu.
Jeżeli jestem w błędzie to mnie poprawcie, bo gdzie sens i logika? to tak jak bym przyrównał WV Bore (Jette) 1.8T 150KM do Jetty 1.9D (75)KM pojemność przybliżona, lecz wszystko poza tym inne (przyśpieszenie, kultura pracy, itd..)

Dziwne rzeczy gadasz. Porównywanie 2.0D 150koni do 2.0Benzyny 150 koni jest bardzo na miejscu. Osiągi podobne, cena też. Jak sobie dołożysz do 2.0 benzyny ( jakimś cudem ) turbinke moc się zwiększy, więc moim zdaniem to nie ma róznicy na takim etapie.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

16 Lis 2009, 22:35

mialem juz pare cytrynek w zyciu(i mam obecnie :razz: ) wiec 3d c4 jak najbardziej wchodzi w gre szczegolnie w pakiecie vtr :mrgreen: Tyle ze kupno diesla w tym wypadku moze byc pewna niewiadoma(zalezy jak traktowany, paliwo itd)
W sumie c4 bedzie najmlodsze ze wszystkich, ale i tak kierowac sie bede stanem nie marka
JerzyB333
Stały forumowicz