Egzamin zaliczony,jakie auto kupic??

21 Mar 2010, 01:48

witam,jestem juz po katorgach w WORDzie,mam 24 lata i 168cm,chcialbym kupic auto do dojazdu do pracy(miasto) i czasem gdzies wyskoczyc w trase(jak to mlody hehe) chcialbym sie zmiescic z kupnem i oplatami w granicach 9-11tys,najlepiej 2/3 drzwiowy i w dieslu lub na gaz,Co proponujecie??znajomi mi doradzaja peugot 206,nissana almere,civica V-VI, seata ibize i corse .a wy jak sadzicie???prosze o porady lub inne propozycje....z gory dzieki
prymciu23
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

21 Mar 2010, 09:22

A ja Ci zaproponuje Fiata Punto II.Tutaj dość ładny egzemplarz z Twojego województwa:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo Corolla E11
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i troche kaski zostanie żebys samemu założył gaz.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2010, 10:54

Kolego a co byś powiedział na dobry początek na Deawoo Lanos ? zagazowany :).
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

21 Mar 2010, 11:15

Wiem że jestem zwolennikiem Lanosa ale za te pieniądze można znaleść coś lepszego no chyba że koledze spodobał sie Lani to moge pomóc w znalezieniu :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2010, 11:41

Fiat Bravo 1.6 lub 2.0 w benzynie + LPG, lub Fiat Bravo 1.9 JTD.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 11:55

Ja bym doradził wziąć Civica VI z silnikiem 1.6 bądź ewentualnie 1.5, tak żebyś zamułki zbyt dużej nie miał, a spalanie będzie bardzo podobne, wahania po pół litra. Nissan Almera też bardzo dobry samochód. Zamiast Corsy bądź 206 wolałbym porozglądać się za Astrą II z początku produkcji.

Od siebie mogę Ci polecić jeszcze coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , bardzo przyjemny samochód, silnik 140 koni, naprawdę dużo nie pali, w mieście zje około 10-11 litrów, w trasie około 7 litrów ( wszystko zależy od ciężkości nogi).
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...
    Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...