Witam, aktualnie jeżdżę starą Omegą (A), niestety spalanie w tym aucie jest tak zabójcze, że muszę przesiąść się do innego auta. Przeglądałem rankingi spalania samochodów, jednak w rzeczywistości niewiele z nich wynika - wiadomo że są samochody znane z bezawaryjności i są te które psują się częściej. Tak więc samo spalanie to nie wszystko, niestety ...
Dlatego prosiłbym Was o podpowiedź za jakimi modelami się rozglądać, a jakich unikać.
Na auto chciałbym przeznaczyć 10-11 tyś, zależy mi na samochodzie 5 drzwiowym, jeżdżę trochę na dalsze trasy więc auta typowo miejskie raczej odpadają... z wszelkich wyliczeń wynika że przy moich rocznych przebiegach dużo lepiej będzie kupić Pb i dopłacić za LPG niż kupować diesla.
corolla VIII VVti 1.4 - tego silnika chyba nie da sie zabic... no i oszczedny, komputer pokazuje 6.2l w mieszanym
samochod naprawde wygodny ze wzgledu na swoje mieciutkie zawieszenie. ojciec ma sedana i jezeli chodzi o przyjemnosc podrozowania to naprawde daje rade. spalanie tez jest malutkie a psuc sie nie popsula od 2 lat posiadania... tylko do wymiany sonda byla.
objechani na 1/4 by ja+felka Scorpio2.9i24V 207KM A3 1.8 125KM Vectra a/b1.8 90/125KM Felka1.3+90KM
a co sądzicie o Audi A4? Patrzę po modelach z benzyną i LPG, widzę kilka egzemplarzy z 1.8 turbo, pytanie czy eksploatacja takiego staruszka (200-250 tys) z turbina to nie za duze ryzyko kosztownych napraw?
Marcin910 napisał(a):a4 wydaje mi sie ze beda juz mocno wyjeżdżone. Za ta kase kupisz juz ladnego xedosa, corolle
popatrzyłem za xedosami, ofert niewiele ale wszystkie mają podejrzanie niską cenę ... jak w tych autach wygląda z dostępnością części itp? w końcu to też później mocno wpływa na eksploatację
kup audi a4, nie będziesz załować, dobra blacha - ocynke, niska utrata wartości w porównaniu z większością marek. Na forum Audia4 klub polska są dobre opinie na temat silnika 1.8 t + lpg 150km a o turbine jak będziesz dbać (chłodzić na postoju po jeździe ok 1 min.) to tak szybko nie padnie
spalanie ok 10-11 l lpg czyli podobne jak w zwykłym silniku 1.8 audi 125 km
Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
Para wodna z ciężarówki - wodór przepisem na czyste powietrze W czasach, gdy smog staje się coraz poważniejszym problemem, a głównym źródłem toksycznych tlenków azotu są ciężarówki wyposażone w silniki Diesla, czas na nowe rozwiązania. Kalifornia jest znana ...
duzo pisza o zawieszeniu, ze wahacze czesto nie wytrzymuja polskich drog. a odnosnie turbiny - coz, ja jak ja, ale nikt mi nie da gwarancji jak poprzedni wlasciciele auta dbali (lub nie)...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.