Ekonomiczne auto dla kobiety do 6 tys

22 Sie 2016, 19:35

Witam. Jestem matką i studentką i szukam niedużego i ekonomicznego samochodu w kwocie do 6000. Skłaniam się ku LPG silnik do 1600, 3 drzwiowy. Moje typy to renault megane/clio, citroen c2, corsa, peugot 206, fiat stilo. Tak wlaściwie wygląd ani marka nie mają wiekszego znaczenia, byleby jeździło. I jeszcze czy rzeczywiście warto kupować w gazie przy tak małym silniku, czy może lepszy diesel/sama benzyna? Generalnie będę jeżdzić po mieście. Na samochodach się nie znam, więc wszelkie porady mile widziane! :)
paula20201
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2012
Auto: Nie mam

22 Sie 2016, 23:08

Skąd jesteś, to czegoś poszukamy.
Ja tam się nie znam, bo nie mam dzieci, ale nie lepiej ułatwić sobie życie i kupić coś 4/5d? Z tego co mi wiadomo wsadzanie młodzieża do fotelika to spore wyzwanie :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Sie 2016, 09:07

podkarpacie. wydaje mi się, ze wersja trzydrzwiowa w lepszym wyposażeniumoże być tańsza od tej 4/5 , choć może się mylę? i raczej przy niej będę się upierać. :)
paula20201
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2012
Auto: Nie mam

23 Sie 2016, 10:46

Przejrzyj:

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] trochę duży ale cena dobra i wygląda ok
[link do oferty na Olx wygasł] przód widać bity ale poza tym ok
Bądź trzeźwy w trakcie jazdy samochodem!!
Piłeś? Nie jedź!!
#alkomat #alkomaty #toptrade
toptrade
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Skoda Octavia

23 Sie 2016, 14:53

Jeżeli chodzi o gaz w samochodzie to małe silniki odpadają typu 1.2 i mniejsze, bo przy większym obciążeniu (nawet 3 osoby w aucie) to samochód straci na ekonomice, a tym bardziej na dynamice, będzie wlókł się jak ślimak. Jeśli stawiasz głównie na to aby przewoziło ciebie sprawnie z punktu A do punktu B, za małe pieniądze to spojrzałbym przykładowo na tą Astrę z silnikiem, który ma dobrą opinie co do pracy z gazem (bogata wersja wyposażeniowa), a utrzymanie jego jest groszowe. Link [link do oferty na Olx wygasł] :ok:. Ewentualnie niedaleko podkarpacia w sąsiednich województwach może pokuszą takie oferty [link do oferty na Olx wygasł] później ewentualnie jeszcze podrzucę coś co może Ciebie ;) zainteresować pozdrawiam :D
pafcio1206
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 07 2014
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.8 122KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

23 Sie 2016, 17:33

Akurat Almera N15 to średnio udany model.
Sprowadzone Stilo za 4900zł? Ciekawe ile musiał dać za niego we Francji żeby tutaj jeszcze zarobić i jeszcze opłacić.. Ja w tym budżecie wogóle bym dał sobie spokój ze Stilo bo do bezawaryjnych to to nie należy..

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko coś tanio.
[link do oferty na Olx wygasł] - trochę poobijany więc trzeba negocjować.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI by PUMA - Dynamiczny styl jazdy i sportowa moda
    Producent samochodów, firma MINI, oraz lifestylowa marka odzieżowa PUMA podpisały umowę partnerską zacieśniającą ich kilkuletnią współpracę. Umowa ta stanowi połączenie sił dwóch innowacyjnych marek-ikon, ...

23 Sie 2016, 18:46

toptrade wstawiłeś same trupy.
Megane II ma nieudany silnik diesla 1.9 DCI, o Stilo i Almerze wspomniał Barol.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra