Ekonomiczne auto do 4 tys

08 Lut 2013, 23:57

każdy silnik ma inną charakterystykę pracy , do każdego jest inny sterownik zarządzania nocą silnika , może ktoś w koncernie deawoo próbował stworzyć jakąś mutację , seiczento którym jezdzisz nadaje się na LPG, ma proporcjonalny silnik do masy auta powoduje to że silnik potrzebuje stosunkowo małych obrotów do utrzymania zadanej prędkości , gorzej będzie przy obciążeniu . Gaz ma około 104 oktany , i może nie zdążyć się spalić w cylindrze , dobrze podgrzeje zawór wydechowy i kolektor gdyż ma wolniejszą reakcję spalania , dotyczy też uszczelek i katalizatorów
Ostatnio edytowany przez scorpion, 09 Lut 2013, 22:56, edytowano w sumie 1 raz
scorpion
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 04 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: ford scorpio
Silnik: 2,9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1992

09 Lut 2013, 00:30

nie wiem z jakiego nasienia powstała ta mutacja w lanosie , ale wiem że każdy silnik ma inną charakterystykę pracy i do każdego jest dopasowany sterownik zarządzania mocą silnika , połączenie ford opel + daewoo to kiepski pomysł.
scorpion
Nowicjusz

09 Lut 2013, 01:30

nie zle , podobną ilość paliwa pochłania moja trzy litrowa skorupa, auto dla studenta!.
scorpion
Nowicjusz

09 Lut 2013, 08:00

Jak Ford to kiepski pomysł to dlaczego sam go masz?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

09 Lut 2013, 17:17

No tak a miałeś kiedys w życiu Daewoo że tak narzekasz?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

09 Lut 2013, 19:27

Kolego a może zastanów się na dieselkiem? :ok: NIe żebym coś wmawiał i przekonywał tylko takie pytanie, chociaż zaraz zwolennicy gazu mnie wykrzyczą :roll:
ArsenalFun
Początkujący

Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DiTD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...

09 Lut 2013, 20:46

dlaczego ford , nie znoszę pasków rozrządu w silnikach , mam uszkodzoną lewą nogę dlatego automat , benzyna ze względu na to że zapala w najgorsze mrozy, LPG bo oszczędne, często ciągnę 2 tony z tyłu , ale całe auto było wyprodukowane pod nadzorem jednej firmy nie było zlepiane z kilku, nie mam nic przeciwko diesel a mnie na niego nie stać , daewoo i to nie jedni, i nie jedno mieli znajomi , nawet policyjny radiowóz miał w bagażniku 5 l superolu na dolewki , wcześniej zajmowałem mechaniką .
scorpion
Nowicjusz