Aby nie zamieszczać kolejnego tematu o tym samym podepnę się pod ten... mam nadzieję, że autor się nie pogniewa
więc tak, przeczytałam kilka podobnych tematów ale wciąż brakuje mi jakichś info do podjęcia decyzji.
Oczywiście szukam samochodu, oto moje wymagania, preferencje czy jak to tam zwał
cenamax 5 tyś choć za 4 się nie pogniewam
przeznaczeniesamochód ma służyć 3 osobowej rodzinie z maleńkim dzieckiem. Wyjazd na zakupy w mieście, z dzieckiem do lekarza, jakieś sprawy do załatwienia na mieście. Tyle na co dzień.
Co jakiś czas wypad za miasto około 20km w 1 stronę
raz do roku dalsze wyjazdy 500-1000 km w 1 stronę.
moje doświadczenieno cóż dopiero staję do egzaminu jednak znalezienie dobrego egzemplarza może trochę potrwać w związku z tym muszę już wiedzieć czego mam szukać
co samochód koniecznie musi posiadać4/5 drzwi - konieczność przy małym dziecku
spory bagażnik - Maleństwo ma spory pojazd
troche elektryki - np lusterka
instalacja raczej gazowa bo w dłuższych trasach na benzynie to sporo wyjdzie
samochód musi być tani w utrzymaniu, niestety nie ma się co oszukiwać...
silnik nie zbyt duży. Samochód będzie rejestrowany na męża ( brak prawka) ze względu na miejsce zameldowania ( ja mam na drugim końcu kraju) ew. ja jako współwłaściciel choć nie wiem czy ma to znaczenie przy OC
Do tej pory miałam okazję jeździć tylko Lką fiat grande punto i powiem że podoba mi się ten samochodzik jednak nie mój przedział cenowy
pod uwagę biorę te modele ( bynajmniej takie były tu polecane)
Fiat punto
Seat Ibiza - choć wnętrze jakieś takie mało przyjazne
Ford fiesta
Daewoo Lanos
Fiat siena - coś takiego jak tu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] choć mówią że jest paskudny to mi naprawdę się podoba
Problem mam w tym, że nie wiem czego mam w tej cenie oczekiwać. Widziałam punto za 2 tyś i za 4 tyś niektóre mało czym się różniły
jestem trochę zdezorientowana
jakie roczniki przy danym modelu brać pod uwagę?
w grę nie wchodzi Volkswagen Golf i w sumie wszelkie Volkswageny. Mam wrażenie że na tych samochodach trzeba się znać aby bubla nie kupić. Jeden silnik dobry inny do bani... to nie dla mnie
hmmm chyba napisałam wszystko.
Proszę abyście polecając coś napisali dlaczego, tak samo odradzając.
aha i jeszcze jedno, jak sądzicie. Bardziej opłaca się kupić auto w benzynie i założyć instalację LPG czy kupować już z instalacją.