Ekonomiczne, zwinne autko dla młodej kobiety do ok 10tys

23 Lip 2013, 20:31

Witam. Interesuje mnie małe auto, ale też nie jakiś jopek typu lupo, ponieważ będzie to samochód nie tylko dla mnie, ale i dla rodziców (zakupy z marketu, jakieś niewielkie meble do domu itp)
Konkretyzując wymagania:

- stosunkowo tani w utrzymaniu
- oszczędny (najlepiej diesel, będę jeździć niemal codziennie 14km w jedną stronę do szkoly i pracy)
- z w miarę pojemnym bagażnikiem
- rocznik 2001 wzwyż
- super by było, gdyby posiadał klimę
-mało awaryjny

Przeglądałam corsy, ibizy, pandy, punta i w zasadzie chyba właśnie Fiaty mi sie w miarę podobaja. Podobno jest dobry dla świeżych kierowców i tani w utrzymaniu. Proszę o pomoc :)
amels
Obserwowany

Auto: nie mam

23 Lip 2013, 21:02

A nad Bravą myślałaś? Kupisz taką w ładnym stanie za 6-7tysięcy a reszte kaski na ewentualne naprawy itp.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
JTD to jedna z lepszych jednostek,awaryjność praktycznie podobna jak w dieslach VW (tych bez dwumasy itp).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lip 2013, 22:06

A jakoś zapomniałam o tym aucie :) Muszę się mu przyjrzeć dokładniej. Tylko nie wiem, jak moi rodzice by się zapatrywali na Bravę, oni oboje zakochani w Pandzie. Ja bym chyba wolała Bravę, jest większa i masywniejsza.

jesli chodzi o Pandę, to jakie silniki są najlepsze?
amels
Obserwowany

Auto: nie mam

23 Lip 2013, 22:30

W tych pieniądzach będą tylko dwa do wyboru - 1.1 8V 54KM oraz 1.2 60KM i moim zdaniem lepiej szukać tego drugiego,zawsze to pare koni więcej :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012