14 Mar 2016, 14:28
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Chciałbym na łamach forum prosić Was drodzy forumowicze o pomoc w wyborze auta, którego będę używał w 95% w cyklu miejskim. Sporadycznie będzie się zdarzał wypad za miasto (około 150 km), a ekstremalnie rzadko wyjazd przez całą Polskę (około 1800 km). Niemal od razu będę chciał montować instalację LPG.
Z powodu wiecznej walki z poprzednimi dieslami (egr, dwumasa, kolektor, dpf) z powodu mojego trybu jazdy (krótkie odcinki, częste zapalanie i wyłączanie silnika) postanowiłem w końcu przejść na benzynę.
Poszukuję auta za około 30 000 zł, w miarę bezawaryjnego, ekonomicznego, z automatyczną klimatyzacją. W związku z chęcią powiększenia rodziny może być zarówno hatchback jak i kombi. Zdaję sobie sprawę, że nie ma auta, które się nie psuję więc cieszyłbym się gdyby części również nie były drogie. Auto raczej na pewno nie będzie garażowane więc blachy nie może brać rdza.
Więcej wymagań nie mam. Od samochodu NIE oczekuję silnika 200 km, pięknej stylistyki albo wyposażenia tonącego w elektronice. Dobrze sobie radzę w jeździe bez nawigacji więc nie ma musu posiadania tego gadżetu w wyposażeniu.
Ze swojej strony wybrałem 3 modele i ciekaw jestem co o nich sądzicie. Każdy jest trochę z innej beczki więc jak widzicie nie zamykam się w jednej wybranej marce.
PS. Po samochód będę się sam wybierał na teren zachodnich Niemiec a podane linki są tylko przykładowe.
Za każdą pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam:
[link do AutoScout24 wygasł]