Ekonomiczny Diesel- kombi do 14 000 zl

16 Wrz 2012, 17:12

Witam, szykuję się do kupna samochodu. Mam przeznaczone na to 14 tys. nie mam swojej rodziny ale chciałbym kombi. Po za tym, będzie to w sumie moje pierwsze własne auto

najbardziej przemawia za mną Passat, wiem że ciężko znaleźć w PL dobry egzemplarz, wszystkie nie bite, z orginalnym przebiegiem 200 tys.. bajki. Takich aut wiem że nie ma. Wielu znajomych poleca Skodę Octavie, nad nią też się zastanawiałem ale wizualnie mi się nie podoba lecz nie mówę NIE. Kolejnym pomysłem było Audi A6 C5 ale... jakoś przeminęło. Proszę o konkretne pomysły i najlepiej krótki opis dlaczego akurat to auto. Proszę też o kilka opini o Passacie w tym silniku oraz kilka opini o benzynowej jednostce 1.8 T, spalanie, awaryjność itp.
Ostatnio edytowany przez corradovr6 18 Wrz 2012, 17:02, edytowano w sumie 2 razy
proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców
corradovr6
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: wziąć kase

16 Wrz 2012, 18:20

Benzynowa jednostka passta... to nie jest już dobry diesel nie pchej sie w to
A ja poleciłbym Ci Vectre C z silnikiem 150KM Diesel lub Audi A4 b5 po lifcie z silnikem 19 tdi 110-115KM
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Wrz 2012, 17:04

To jak? żadnych pomysłów? Nikt nie jest w stanie mi doradzić? Co do Vectry to za te pieniądze chyba ciężko znaleźć coś sensownego...
proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców
corradovr6
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: wziąć kase

18 Wrz 2012, 19:35

Znajdziesz spokojnie z poczatków produkcji jeśli chodzi o vectre A rozejrzyj sie za Vw Borą większa od Golfa mniejsza od Passata ale pakowna
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lis 2012, 11:24

A to Bora jest w kombi?

A4ki po lifcie też raczej nie znajdziesz w tych pieniądzach. Chociaż może, kombi są tańsze.

Ja bym mimo wszystko polecał A4. Mam, silnik świetny, mało pali, a 110 koni pozwala sobie pojeździć.

Ew możesz sobie zobaczyć jeszcze Citroena Xsarę II
[link do oferty na Allegro wygasł] Link tylko po to by zobrazować.
Xsara w latach produkcji wygrywała z konkurentami pod względem najładniejszego nadwozia ;)

Rodzice mają starszą wersję już od 2004 roku i nie mieli z nią większych problemów przez te 8 lat. Jak jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem.

Możesz jeszcze zobaczyć Peugota 406. Kiedyś prowadziłem tu ożywioną dyskusję "wyższość Audi A4 nad Peugotem 406" i dowiedziałem się o tym samochodzie więcej.

[link do oferty na Allegro wygasł] Link poglądowy
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Co powinien zrobić świadek wypadku?
    W ramach cyklu Piątek ze Szkołą Auto, prezentujemy kolejny materiał dotyczący bezpieczeństwa na drodze. W tym tygodniu instruktorzy doradzają, jak zachować się będąc świadkiem wypadku. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły ...