Ekonomiczny hatchback do 6000zł

12 Lip 2009, 20:13

Od razu ostrzegam, że jestem dosyć zielony w temacie motoryzacji. Niebawem zaczynam robić prawo jazdy i zaczną sie poszukiwania autka, które zapewni mi dojazd do pracy i na uczelnie. Bardzo zależałoby mi na czymś ekonomicznym i niedrogim w utrzymaniu, więc pierwszą moją myślą był jakiś mały hatchback w gazie. Czy według Was np. taka Honda Civic z 1993r w tej cenie to dobry wybór? A może powinienem rozglądać sie za czymś zupełnie innym?
Gienek01
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mazowsze

12 Lip 2009, 20:17

Lanos 98-99,Astra 95-96,Punto 97-98 albo Corsa 96-97
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2009, 20:38

Czy one sie przypadkiem nie sypią? Znajomi odradzają mi wszystkie Fiaty, Daewoo i Ople :neutral:
Gienek01
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mazowsze

12 Lip 2009, 20:48

jak ja bym mial sluchac znajomych to bym w zyciu auta nie kupil,bolaczka Astry jest ruda ale jesli trafisz na zadbany egzemplarz nie powinno byc problemu,silnik 1.6 8V idealnie wspolpracuje z gazem,Lanos pewnie znowu niektorzy powiedza ze bede zachwalal ale coz tak jest o Lanosie zlego slowa powiedziec nie moge gdyz wiem co i jak bo moji rodzice maja od stycznia 2003r Lanosa i naprawde zero powazniejszych awarii,duzo czesci pasuje z Opla i silnik 1.5 8V rowniez idealnie wspolpracuje z gazem,Fiat jak wiekszosc mowi ze auto do dupy,ja tam urazu niemam do Fiata no moze tylko Uno i ta rdza zreszta przed Lanosem byl u mnie w rodzinie,w tej cenie sa to chyba najlepsze propozycje choc Civic tez nie jest zly ale 93r to juz troszke starocie wiec moze byc roznie jak trafisz na zadbany egzemplarz nie powinno byc problemow a jesli jakis zajezdzony to bedziesz inwestowal w niego bez konca,zreszta Honda ma to do siebie ze dlugo sie nie psuje a jak juz sie zepsuje to potrafi pociagnac po portfelu
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2009, 21:01

civic jest ok, silniki w tych samochodach są naprawdę uwierz mi niezniszczalne, potrafią wiele znieść i wybaczyć, uwierz mi, przywiozłem już kilkadziesiąt aut z niemiec, austrii i wiem co mówię, a i ze sprzedażą później nie ma problemu, nie tracą zbyt wiele na wartości.

Pomyśl też nad mazdą 323
andrewb25

13 Lip 2009, 10:50

Za 6k spokojnie szukałbym Astry w dobrym stanie,która jeśli nie jest zniszczona to gwarantuje naprawdę tanie jeżdżenie i świetną współpracę z LPG. Możliwe jest także poszukanie sympatycznej Ibizy z minimum 1,4. :smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna