Witam, poszukuję auta w nadwoziu hatchback/sedan, możliwie jak najmniej awaryjne. Zależy mi na tym aby auto było jak najtańsze w utrzymaniu. Tylko silniki benzynowe, przynajmniej 1.6 i 100 koni. Na zakup chcę przeznaczyć do 15 tys. Co do wyposażenia to nie mam szczególnych wymagań, klima i szyby w prądzie wystarczą. Rocznik przynajmniej 2005 (nie starszy). Ważne też aby auto nie miało większych problemów z rdzą.
rvv napisał(a):Zależy mi na tym aby auto było jak najtańsze w utrzymaniu. Tylko silniki benzynowe, przynajmniej 1.6 i 100 koni. Na zakup chcę przeznaczyć do 15 tys.
Jeśli jak najtańsze w utrzymaniu to proponuję Astrę H 1.6, ewentualnie Focus 1.6 lub grupa VAG: Golf V, Skoda Octavia II, Seat Leon I z silnikiem 1.6 MPI
A w Asterce która dokładnie wersja 1.6 najbardziej polecana? ECOTEC 115 koni? VAG'a odrzucam bo z wyglądu w ogóle te 3 auta mi nie pasują. Zatem zostaje Focus 1.6 i Astra 1.6, ciężki wybór. A może ktoś coś jeszcze poleci?
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Hennessey Venom F5 - jeden z najszybszych samochodów na świecie Hennessey Venom F5 to samochód produkowany przez amerykańską firmę Hennessey Performance. Jest to jeden z najszybszych samochodów na świecie, stworzony z myślą o oferowaniu niezapomnianych wrażeń z jazdy. Venom ...
Jeśli ktoś nie jeździł za dużo na LPG bez regulacji zaworów to 1.6 będzie ok. Jest jeszcze 1.4 na łańcuchu rozrządu, który spali trochę mniej, ale osiągi ma słabsze.
Tzn. chodziło mi o to, że są 3 silniki o pojemności 1.6, 1.6 ECOTEC 115KM, 1.6 turbo ECOTEC 180KM, 1.6 Twinport ECOTEC 105KM i który z nich uchodzi na najlepszy, najmniej awaryjny.
1.6 105KM powinien być ok, wersja 115 konna będzie jechać delikatnie lepiej, ale ma zmienne fazy rozrządu, co moze generować dodatkowe koszty (wymiana kół zmiennych faz)
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.