REKLAMA
Witam forumowiczów i oczywiście forumowiczki ,
jakiś czas temu zrobiłem sobie prawko i poszukuje ekonomicznego samochodu do 15tyś, uzbierało się troszkę bo już od 3 lat zbieram do tego może cuś rodzice podrzucą na opłaty i paliwo Myśle że autko najlepsze będzie w dieslu, samochód nie powinien być półciężarówką ale raczej jakimś samochodem co pomieści około 4 osoby i kilka walizek w bagażniku ( na wpadek wyjazdu na jakieś wakacje ). Na co dzień, na razie, będzie używane w małym mieście, potem może dojazd jakieś 30km na studia (ale to dopiero za półroku) . Zależy mi też na centralnym zamku, wspomaganiu kierownicy, klimatyzacji i jakiejś elektronice(lusterka, szyby i może nawet radio ) części w miarę tanie i żeby przejechał jeszcze kolejne 200000km. Poprzeglądałem trochę stron z ogłoszeniami i kilka z nich mi się spodobało między innymi:
1)Suzuki Ignis 1.3 DDiS
2)Nissan Almera Tino 2.2 dCi lub zwykła Almera
3)Honda Civic VII 1.7 CDTI
4)Ford Focus Hatchback Mk2 (nie wiem jaki silnik bo ich dużo ale najlepiej najoszczędniejszy)
5)Seat Ibiza III 1.4 lub 1.9
6)Mazda Premacy 2.0 DITD(wiem że niekoniecznie mały samochód ale jakoś mnie zauroczył)
i dużo innych, jakiś citroenów, mazd, vw czy innych, które mi się spodobały ale już nie będę o nich wspominał . Mam nadzieje że pomożecie mi wybrać odpowiedni samochód, z tych co podałem lub jakiegoś z waszych propozycji, który będzie mi dobrze służył.
Pozdrawiam