Elektronika space star

01 Cze 2012, 19:47

Mam cholerny problem. $ miesiące temu kupiłem mitsubishi space star. cos mi rozładowuje akumulator na postoju. kupiłem najpierw nowy akumulator. Nowy też rozładowuje. Podciągneli mi pasek klinowy. Sprawdzili ładowanie 14,5. sprawdzili mi pobór mocy z urzadzeń pracujacych w warsztacie w Łodzi specjalizujacym się w elektronice. Pobór mocy na własciwym poziomie. a byłbym zapomniał dodatkowo w innym warsztacie odłączyli mi alarm. W sumie 4 warsztaty w Łodzi. I d..a nadal rozładowuje mi akumulator na postoju. Jak zdejmę klemę i założe później tylko na czas jazdy, to akumulator trzyma się już 3 tydzień. jak klemy są założone jest rozładfowany w 2 dni. Czy da sie to do cholery zdiagnozować ? 4 warsztaty, 4 miesiące kazdy bierze kasę a problem nie razwiazany. Dla jasności korżystam z dużych centrów serwisowych, a nie z usług pana władzia z młotkiem
werner3
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 07 2012
Auto: Mitshubishi space star

01 Cze 2012, 20:24

werner3 napisał(a):Dla jasności korżystam z dużych centrów serwisowych,

Jak widzisz to nie daje gwarancji usunięcia problemu . Być może pan władzio , ale bez młotka , podejdzie do tematu z sercem , a nie z laptopem i bez głowy, jak to ma się zazwyczaj w serwisach.Co by nie było coś żre u Ciebie prąd. Pobór prądu możesz zmierzyć sam jeśli posiadasz jaki miernik uniwersalny. Jeśli masz i jesteś gotów do pracy , to pisz a powie Ci się co i jak.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Gru 2013, 14:54

Dołączam do tematu. U mnie występuje ten sam problem.Miernik posiadam i proszę o podpowiedz.
msp
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 1962
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: space star
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Rok produkcji: 1999

10 Gru 2013, 19:52

Aby zakończyć temat filozofa od porad z miernikiem odpowiedz brzmi autoalarm. Nie wiem o co chodzi tym mądralom z owego forum ale jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że chodzi o kasę.
msp
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 1962
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: space star
Silnik: 1,8
Rok produkcji: 1999

30 Wrz 2015, 12:07

Przecież wyraźnie napisał, że w innym warsztacie odłączyli mu alarm.
Czytać nie umiesz, a innych osądzasz
starygutek
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
    Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...