Elektryk samochodowy-zawod

18 Wrz 2012, 16:23

Jestem w 3 gimnazjum i interesuje mnie zawód elektryk samochodowy.Chyba trafiłem na dobre forum ponieważ jest o tej tematyce.Czy elektryk samochodowy to dobry zawód?Ktoś pracuje jako elektromechanik i jak wygląda jego praca?Czy to jest lżejszy zawód od mechanika samochodowego?Pozdrawiam
elektryk2
Nowicjusz

Auto: Opel

20 Wrz 2012, 01:35

W szkole kolego to Ty sie dużo nie nauczysz:) wiem po sobie:). A jak chodzi o elektryke samochodową to zależy co chcesz robić z tą elektryką?? diagnostykę i sterowniki w aucie czy raczej instalacje elektryczne?? a praca jak każda inna:) jak będziesz dobry to z głodu nie umrzesz bo na tym kase ładną można zrobić ale trzeba mieć sprzęt i głowe na karku;) jak coś to możesz o wszystko pytać jak to wygląda jaki sprzęt i mniej więcej kasa, ja to robie tak hobbistycznie:D
Pozdrawiam Przemek
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

20 Wrz 2012, 11:22

wolał bym diagnostykę samochodowa ale w ogłoszeniach do pracy pisze przezwanie pisze elektryk/diagnosta samochodowy wiec robi się tam instalacje elektryczne i diagnostykę.
elektryk2
Nowicjusz

Auto: Opel

20 Wrz 2012, 11:57

Sprawa wygląda tak skoro bardziej interesuje Cie diagnostyka sterowników to wiedz o tym że nie zarobisz dobrze pracując u kogoś ale gdzieś praktyki musisz zdobyć:) nie ważne czy będziesz robił dignostyke czy sama elektryke przyłóż sie do tego bo to co podejrzysz u kogoś to Ci na 100% nie zginie:), w szkole podstawa elektrotechnika, elektromechanika, mechanika i fizyka do tego też sie przyłóż:). Jak nabierzesz wprawy zainwestujesz kapuche w konkretny sprzęt <ale nie do wszystkiego> najlepiej do wybranej grupy aut, wtedy biedny nie będziesz:). Jeśli Cie to interesuje podaj maila to podeśle Ci jakieś materiały do poczytania z co i jak:)
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998