Elektryka -KIERUNKOWSKAZY-POLONEZ CARO.1995

11 Lis 2012, 15:11

Witam
Może mi ktoś pomoże, bo nie wiem już co robić. Sprawdziłam żarówki są ok.Kierunkowskazy raz działają, raz nie.Wsiadam ,jadę i jest ok.Zajeżdżam na CPN i znowu klapa.Nie chcą świecić-żadne.Ze strachem wracam do domu..Na drugi dzień znowu jest ok, ale na krótko.Może coś mi podpowiecie gdzie tkwi diabeł?-Zosia
zosia
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1965
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: xxxxx
Silnik: xxxxxx
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

11 Lis 2012, 16:50

Po włączeniu kierunkowskazu i naciśnięciu hamulca słychać przyspieszoną pracę tak jak w przypadku spalonej żarówki a po puszczeniu hamulca kierunek miga normalnie? Czy po włączeniu kierunkowskazu nie świeci nic, ani przód ani tył? To samo dzieje się w przypadku lewej jak i prawej strony? W każdym bądź razie to, że coś raz działa a raz nie to kwestia połączenia, styku. Wystarczy przeczyścić styki, tylko gorzej ze znalezieniem tych styków. Na początek polecam przeczyścić połączenia lampy z kostką, przy okazji przewody masowe z karoserią. Może to być styk przy skrzynce bezpieczników. Trudno powiedzieć.
Kobieta za kierownicą poloneza to bardzo rzadki widok :roll: .
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

11 Lis 2012, 17:57

Jak nie będzie kierunkowskazów kilka razy włącz i wyłącz światła awaryjne.
Może być uszkodzony włącznik świateł awaryjnych lub przerywacz.
andrzej_124
Stały forumowicz

11 Lis 2012, 20:40

Dzięki za podpowiedż z tymi kierunkowskazami,jutro zaczynam działać,zobaczę co będzie.
Pozdrawiam.Zosia
zosia
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1965
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: xxxxx
Silnik: xxxxxx
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny terenowy ratowniczy pick-up
    Stworzona na bazie Nissana Navara Tekna z podwójną kabiną - aktualnym Międzynarodowym Pick-upie Roku - koncepcyjna Navara EnGuard charakteryzuje się wieloma specjalnie zaprojektowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi ...