REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tu trzeba pamiętać że drzemka powinna być około 15-20 min. na pewno nie dłuższa niż 30min. ponieważ po tym czasie organizm zapada w głębszy sen i reakcja może być odwrotna do zamierzonej. Zamiast zregenerować siły na jazdę to będziemy bardziej zmęczeni.seravin napisał(a):stwierdziłem że dojadę do pierwszego zjazdu z autostrady i gdzieś zaparkuję i przedrzemię, bo nie dam rady dalej
Ja raz widziałem jak koleś na stacji coś kupował przede mną i było czuć od niego alkohol. Po czym wyszedł i wsiadł do samochodu jako kierowca zdążył ruszyć po czym zablokowali go panowie Policjanci którzy stali dalej na parkingu. Wydaje mi się że musieli go już namierzyć i obserwować wcześniej.volviak33 napisał(a):widzicie czasem na drodze, na stacjach osoby pod wpływem?
Pogromcy mitów prezentowali w jednym programie, że zmęczony człowiek był bardziej niebezpieczny na drodze niż ten w stanie "średniego upojenia alkoholowego". Polecam obejrzeć ten odcinek.Kacper napisał(a):Tu trzeba pamiętać że drzemka powinna być około 15-20 min. na pewno nie dłuższa niż 30min. ponieważ po tym czasie organizm zapada w głębszy sen i reakcja może być odwrotna do zamierzonej. Zamiast zregenerować siły na jazdę to będziemy bardziej zmęczeni.
Trzeba przyznać, że mocne zmęczenie jest tak samo niebezpieczne jak kierowanie pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających.