ESP nie działa po wymianie tulejek.

18 Sty 2018, 10:45

Witam,

Wczoraj odebrałem Auto od mechanika który wymieniał mi tulejki tylne wahacza przedniego. Od razu po wyjeździe wyświetlała mi się kontrolka kontroli trakcji. ESP nie chce jej włączyć. Dodatkowo Auto jeździ mi w trybie awaryjnym, a przy zmianie biegów auto odczuwalnie tak jakby delikatnie skacze. Jest to związane z tulejkami? Auto Audi A3 1.8 TDI 8L 2003 Automat.
MateuszER
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 08 2015
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.8 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003
  • 20 Sty 2018, 22:17

Najlepiej by było sprawdzić błędy podłączając vag, ale jak nie masz takiej możliwości to możesz spróbować odłączyć klemy na min. 30 minut. Później podłącz odpal silnik skręć w lewo i następnie w prawo do oporu oraz przejedź się powoli nie więcej jak 20 km/h skręcając raz w jedną raz w drugą. Jak jest wszystko ok to kontrolka powinna zgasnąć max po przejechaniu 100m. Jak więcej przejedziesz i nie zgaśnie to na bank będzie jakiś problem i tu szukanie bez odczytu błędów może okazać się trudne.
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wstrzymane rejestracje pojazdów w Polsce
      W związku ze stanem epidemicznym w Polsce wiele powiatów zdecydowało się na wstrzymanie rejestracji pojazdów zakupionych i uprzednio zarejestrowanych w Polsce. Mając na uwadze przepisy które nie nakładają ...