Euro 2012 w Polsce i Ukrainie !!!

Czy jesteś za organizacją Euro 2012 w Polsce i Ukrainie?

Jestem ZA
9
82%
Jestem PRZECIW
2
18%
Nie mam zdania
0
Brak głosów
Razem głosów : 11

18 Kwi 2007, 18:48

Zdjęcie
Zachęcam do wypowiadania się na ten temat.

(Jeśli chodzi o mnie, to ja jestem w 200% ZA!!!) 8)
pawlo1404
Początkujący

Miejscowość: Wrocław, ul. Ćwiartki 3/4

18 Kwi 2007, 19:04

oczywiście za.
Widać też na giełdzie efekt. Dla kraju dobrze, tylko czy będziemy potrafili to wykorzystać, właściwie politycy. Tu już mam obiekcje .... niestety..... :roll:
Roboty w .... i ciut, ciut
ale jest się z czego cieszyć. Na razie.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

18 Kwi 2007, 21:00

I sie stalo!, jestesmy razem z ukraina, organizatorem EURO 2012 !!!
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

18 Kwi 2007, 21:39

Mam nadzieję ze nie zmarnujemy takiej szansy jaką dostaliśmy i dobrze ją wykorzystamy ;)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

19 Kwi 2007, 07:16

To jest pytanie - czy dobrze ją wykorzystamy...
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

19 Kwi 2007, 13:05

jak pomysle sobie ze nie mamy jeszcze ani jednego konkretnego stadionu, a wszystko jest tylko na komputerach i w wyobrazni inzynierow i architektonistow, to... uuuu, az mnie dreszcze przechodza
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

19 Kwi 2007, 13:59

via Portugalia ;)
pytanie czy zdążymy zrealizować projekty (wbrew pozorom 5 lat to nie jest dużo czasu)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Kwi 2007, 21:47

Z tą realizacją to może być cienko ;) słyszałem że w planach mieliśmy wybudować w tym roku 6km autostrad. Po informacji o EURO 2012 musimy wybudować do tego czasu 948km więc wychodzi około 200km rocznie ;) Rożnica jest znaczna...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

20 Kwi 2007, 11:56

O wygranej przez Polskę i Ukrainę rywalizacji o organizację Mistrzostw Europy prasa pisze wyjątkowo zgodnie.
W prawie wszystkich dziennikach temat ten zajmuje kilka stron, a komentarze są entuzjastyczne. Gazety ujawniają, że za naszą kandydaturą prawdopodobnie głosowali delegaci Turcji, Cypru, Rosji, Rumunii i Malty, oraz przewodniczący Europejskiej Unii Piłkarskiej Michel Platini.
"Gazeta Wyborcza" uważa, że przygotowania do mistrzostw udadzą się, bo zadba o to UEFA i Unia Europejska, a wczorajsza decyzja to dla Polaków wielki prezent jednoczący nas ponad wszelkimi podziałami. "Gazeta" komentuje, że z organizacją Euro 2012 powtórnie wejdziemy do nowoczesnej Europy.
Zdaniem "Rzeczpospoitej" przygotowania do mistrzostw spowodują powstanie 100 tysięcy miejsc pracy, a większość z pracowników utrzyma te posady również po zakończeniu turnieju.
"Gazeta Prawna" wymienia warunki powodzenia przygotowań do turnieju. Są to między innymi: odblokowanie inwestycji poprzez nowelizację ustawy o planowaniu przestrzennym, zapewnienie pieniędzy z budżetu na budowę autostrad i linii kolejowych oraz uproszczenie procedur przetargowych.
(to podstawa)
"Dziennik" pisze z kolei, że po powierzeniu nam współorganizacji mistrzostw nasi budowlańcy pracujący w Irlandii i hydraulicy we Francji mogą pakować walizki i rezerwować bilety na powrót do kraju. Pracy będzie bowiem pod dostatkiem w Polsce. :D

Dodatkowo boom na materiały, mieszkania i domy będzie trwał nadal, choć już na pewno nie aż w takim stopniu i nie we wszystkich miastach – różnie dla regionów.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Kwi 2007, 21:04

Drodzy Panowie.

Mistrzostwa Polska-Ukraina - Oki. Również zgadzam się z opinią,że te mistrzostwa to wielka szansa dla naszego kraju ale... Już nie chodzi o to czy damy rade, ale czy zrobimy to z głową.Jako mieszkanka, bądź co bądź, wschodniej części naszej pięknej ojczyzny uważam,że jest to dodatkowo wspaniała okazja do tego by lubelszczyzna miała okazje nadrobić trochę zachodnią część kraju. Jakby nie było to my jesteśmy geograficznie najbliżej współorganizatorów. Jasne, że przy okazji również skorzystamy ale jak słyszę o planach budowy stadionów ... :? Warszawa - oki. ( Nie pamiętam dokładnie : Rzeszów ?, KAtowice - Rozumiem) Ale sorry bardzo- Gdańsk????? :? Wrocław ???? :? A może jeszcze Szczecin??? :twisted: Może przemawia za mnie zbyt nadmierny , lokalny patryjotyzm ale... Fakt wszystkie stadiony nie powinny być na jednej "kupie" ale to juz chyba lekka przesada.
Z poważaniem
Yoanna
yoanna2001
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

28 Lip 2007, 19:42

No to ja dodam trochę swoje trzy grosze ponieważ częściowo moja praca jest powiązana z budowlanka a co za tym idzie już wiadomo ze moja firma będzie częściowo pomagała w przygotowaniach to powiem tyle już wiadomo ,ze brakuje kasy a kasa która jest zaczyna być pomału rozkradana .Większość kasy dostaliśmy został tylko niewielki procent do dopłacenia a nawet tyle nie potrafimy do zbierać. Politycy już myślą jak zdobyć dla siebie kawałek tortu zwanym pieniądze na euro 2012 zdobyć dla siebie. jak zawsze na tym wszystkim ucierpimy my bo trzeba będzie podnieść podatki .a za kilka lat okaże sie że za pieniądze które miał rząd wystarczyło 2-3 takie mistrzostwa. Dlatego od zawsze byłem przeciwnikiem organizacji w Polsce takich imprez. Więc jak dla mnie z tego może wyjec wielka plama.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków