Euro Truck Simulator

22 Lut 2009, 12:12

Euro Trcuk Simulator - gra symulacyjna stworzona przez firmę SCS Software, twórcę takich gier jak seria gier 18 Wheels Of Steel lub Bus Driver. Wydana została przez firmę ValuSoft a w Polsce wydana przez TopWare. Premiera w Polsce odbyła się 21 sierpnia 2008 a premiera zagraniczna odbyła się 11 sierpnia 2008 roku.

Opis gry
Gra pozwala graczowi wcielić się jako kierowca jednego z 10 rodzajów TIR-ów. Gracz musi po Europie wozić różne rodzaje towarów, od Bułek, Drewna czy Pakowanego jedzenia po bydło, gaz lub wodę. Z każdą dowożoną ofertą gracz dostaje więcej wirtualnych pieniędzy, które może przeznaczyć na zakup nowego TIR-a lub całkowitą zmianę tira dodając np: nowe lampy, nową farbą. Zmieniając TIR-a możemy tylko w miastach w specjalnych warsztatach oznaczonych na mapie kluczem francuskim. Zawsze kiedy dostarczamy ofertę musimy pamiętać o ilość paliwa, jeśli jest końcówka benzyny musi zatankować. Stacje benzynowe są dostępne tylko na autostradach i to większość trasy po Europie na nich jeździmy. U góry ekranu widzimy nasz obecny stan majątkowy, Usterka TIR-a, Usterka przyczepy i zmęczenie. Jeśli mamy dostarczyć towar za granicę musimy się na stacji benzynowej wypocząć poprzez sen. Jeśli ikonka główki zapełni się na niebiesko w całości a nigdzie nie będzie w pobliżu stacji benzynowej, wirtualny kierowca może nam zasnąć za kierownicą powodując olbrzymią stratę pieniędzy. Jeśli przewozimy minimum 5 ofert z jednego do drugiego takiego samego kraju odblokowujemy automatycznie kolejne kraje. Jeśli przejedziemy minimum 120 godzin łącznie z przerwą na stacjach to odblokowujemy najpotężniejszy kraj obfity w autostrady i który ma najwięcej firm przewozowych i miast do dostarczenia towarów a mianowicie Rosja. Jeśli dostarczymy wszystkie towary z wszystkich firm do wszystkich krajów to dostajemy niespodziankę. Gra została najlepiej oceniona i do dziś nie schodzi z list najpopularniejszych gier.

Co sądzicie o grze Euro Truck Simulator ?
Proszę także o oceną od 1 do 10.
z benzyną we krwi
mlodyzolw
Początkujący

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Audi A4

22 Lut 2009, 12:48

Gra Euro Truck Simulator to kolejna świetna produkcja związana z ciężarówkami. Jest bardziej realna niż poprzednie symulatory. Niestety warunki pogodowe są kiepsko odwzorowane gdyż rzadko można natknąć się na deszcz. Moja ocena to 8/10, ponieważ twórcy tej gry mogliby się troszkę bardziej postarać. Fajnie przynajmniej, że europejskie ciężarówki i mapa są już w oryginalu, ale i tak powstaje do niej coraz to więcej dodatków takich jak ciężarówki, naczepy, mapy itd.
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno

22 Lut 2009, 21:49

Tak tych opadów, śmiegu jest zamało w tej grze. Ale ogólnie gra jest super i jest bardzo realistychna. Moja ocena też również 8/10.
z benzyną we krwi
mlodyzolw
Początkujący

Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Audi A4

26 Lut 2009, 16:00

Nawet fajna grafika, niezle sterowanie, ma trohce błedów ale jest do niej duzo dodatków, myśle że jest dobrą alternatywą dla Hard Trucka.

Też 8/10 :P
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

19 Mar 2009, 18:05

ma ktos może jakieś mapy do tej gry?
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

30 Mar 2009, 21:10

etrucks.pl tylko sie zarejestruj i zaloguj to bedziesz miał dostęp do działy download gdzie będziesz miał mapke Polski :)
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Apple CarPlay w samochodach marki Lexus
    Samochody Lexus wyposażone w pakiet aplikacji Enform 2.0 oraz auta Toyoty z pakietem Entune 3.0 zyskają możliwość integracji ze smartfonami iPhone za pomocą interfejsu Apple CarPlay – poinformował japoński koncern, ...

11 Lip 2009, 19:18

ja daje 10/10 - jest to najlepsza gra tego typu w jaka grałem :)
mazloo
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śląska

12 Gru 2009, 13:06

ja tez daje 10/10 super gra ! :grin:
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

30 Sty 2010, 16:15

Najlepsza produkcja :) Grałem 2 lata, posiadam forum o nim :) Póki co to najlepsze w sieci! Super trucki, grafika nawet dobra - super się pomyka na kierownicy.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

09 Lut 2010, 12:39

No gierka nie jest zła ale szkoda że nie możesz sobie Kupować różnych rzeczy do samochodu tak jak to było np w 1 części, nie ma CB radia a co do tej pogody też można sie doczepic ale ogólnie gra jest dobra daje 7/10
ANAKINS666
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Mar 2011, 21:05

Ja daję 11/10 jeżeli można. Gra jest super, przeszedłem w 2 dni. Ostatnio ściągnąłem mapę polski, trochę trudniejsza, ale o wiele ciekawsza.
BolekLodz
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 20 06 2011
Auto: Fiat 126p '89 <Felix>

06 Mar 2011, 07:34

ja polecam niemiecka wersje tej gry, GERMAN TRUCK SIMULATOR. Jest bardziej dopracowana od ETS i ma mnóstwo modow do pobrania :wink: polecam
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999