Fabia II 1,4

15 Maj 2011, 20:39

Przy korzystaniu ze spryskiwacza tylnej szyby-płyn wycieka mi na sprzęgło, przy jego używaniu.
W serwisie stwierdzono pęknięcie przewodu i uznano, iż konieczna jest cała jego wymiana. Zasugerowano cenę ok. 1000PLN.
Mam obawy,że jest to cena wygórowana. Czy możecie podpowiedzieć mi, ile średnio kosztuje taka naprawa?
jontanta
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

16 Maj 2011, 08:05

Czyste zdzierstwo :!: Zlokalizuj sobie sam to pęknięcie kup wężyk danej średnicy i wymień odcinek z pęknięciem. Nie powinno sprawić to problemów bo wężyk nie jest jeden długi tylko są odcinki łączone króćcami.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

16 Maj 2011, 08:19

Dziękuję serdecznie...spróbuję wycofać usługę. Myślę, że w dużej mierze szacując cenę wykorzystali to, iż jestem kobietą:(
jontanta
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...