REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ale chodzi Ci o diesla czy benzynę?Tanis napisał(a):A co z 1.8?
mk3 to trzeba liczyć 25-27k dla ex-flotowca, od ~32 zaczynają się fajne egzemplarzeTanis napisał(a):"trójki" rozumiem nie wspominałeś, bo zaczyna się dużo wyżej cenowo, czy coś już tam nie gra?
Tanis napisał(a):a po czym to rozpoznam który jest który?
Tanis napisał(a):Czyli generalnie jest tak jak rozumuję, że 1.6TDI da mi mniejsze spalanie, ale po 1.9TDI mogę się spodziewać lepszej żywotności i kosztów obsługi?
Tanis napisał(a):A jak z ew. dynamiką?
Tanis napisał(a):Acha i jeszcze jedno ważne pytanko - czy cała grupa VAG ma te same 1.9TDI?
Tanis napisał(a):i30/ceed 1.6td - choć jestem nastawiony sceptycznie. i30 jeździłem i jakkolwiek niewiele mam uwag do pracy silnika to wykonanie i prowadzenie to jakiś koszmar... ceed jeździłem nowszym i wykonanie już tak nie razi, ale prowadzenie nadal jest... słabe. Ale w tym temacie skupiamy się na silnikach, więc pytanie czy możecie coś o nich powiedzieć?
Tanis napisał(a):1.6td mazda 3?
Tanis napisał(a):jest jeszcze 1.6D w volvo c30 i v50
Tanis napisał(a):1.5dci w nissanie to jest jednostka renault, ta sama co jeździ w daciach, tak?
Tanis napisał(a):astry z 1.7cdti - słyszałem dobre rzeczy o silniku, ale gorsze o samej konstrukcji auta, więc mam mieszane uczucia
Tanis napisał(a):Na koniec zostaje Suzuki SX4 z ichniejszym 1.6TD i rzucił mi się w oczy Swifcik z 1.3TD
Tanis napisał(a):Zabrakło mi jeszcze tylko opinii o samym silniku 1.6 w Volvo/Maździe. W sensie awaryjność, przebiegi, dwumasy itd. jak wspomniałeś przy innych
przecież napisałem wyżej o Fordzie a to jest ten sam silnik, a v50 to Focus w kombi tylko lepiej wykończonyTanis napisał(a):Zabrakło mi jeszcze tylko opinii o samym silniku 1.6 w Volvo/Maździe