Fabia II motor 1,4 BXW - problem z alternatorem

20 Lip 2018, 21:38

daniel811 napisał(a): mam takie pytanie czy został rozwiązany ten problem
Nie , nie został rozwiązany. Został pozostawiony samemu sobie . Niech to sobie żyje własnym życiem. Akumulator nie pada , nic złego się nie dzieje. Córa ( ona użytkuje to auto , ja je widzę raz na miesiąc ) nie zgłasza większych problemów. Postanowiliśmy nie walczyć z wiatrakami :mrgreen: To że czasami zgaśnie motor na klimie i LPG toć można przywyknąć.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

29 Lip 2018, 19:20

witam zauważyłem u siebie w napinaczu ze nie mam takiego pręcika który jest widoczny na zdjęciu tylko sam otwór może ktoś z was wie do czego on służy i czy przez jego brak mogą być problemy z prawidłowym ładowaniem
daniel811
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Auto: Skoda Roomster
Silnik: 1,4 16v bxw
Rok produkcji: 2008

20 Sie 2018, 18:33

daniel811 napisał(a):witam zauważyłem u siebie w napinaczu ze nie mam takiego pręcika który jest widoczny na zdjęciu
I bardzo dobrze że go nie ma. Pręcik służy do wstępnego napięcia napinacza przy montażu. Po założeniu paska trzeba go usunąć.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...