Fabryczna instalacja STAG w nowym MITSUBISHI COLT 1,3 95KM

29 Wrz 2013, 13:06

Witam,
Chcę kupić nowego Mitsubishi Colta 1,3 95KM. Auto ma wzmocnione gniazda i następującą instalację LPG:

Zbiornik - GZWM Grodków ZT 180 teroidalny 49l
Wielozawór - TOMASETTO ACHILLE AT 02
Gazoszczelna obudowa - GZWM Grodków 03 (zbiorniki toroidalne)
Filtr gazu - ZMW Czaja FL03
Reduktor / Parownik - AC SA R 01
Zawór odcinający - VALTEK 03
FAGUMIT (klasy 2)
Przewody - nie dotyczy
Wlew paliwa - TOMASETTO ACHILLE MOD AT 06
Urządzenie wtrysku gazu (wtryskiwacze) - AC GIAC01 APACHE
Czujnik ciśnienia - AC AUTOGAZ PS-01 (klasy 2)
Elektroniczna jednostka sterująca - AC STAG 300-4 Premium

Czy ten zestaw jest w miarę? Tylko przy tej instalacji gazowej mam gwarancję silnika na 3 lata (lub do 100 kkm). Proszę o opinie - w poniedziałek muszę podjąć decyzję.

Pozdrawiam

Jarek
jag3210
Obserwowany

Auto: Mitsubishi

29 Wrz 2013, 22:18

A zapytaj kolego dealera jeszcze przed zakupem auta o instalację BRC sequent 24, bo wiem że wcześniej takie były montowane do nowych Lancerów i Coltów ciekawe co Ci powiedzą.
SHOCK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1992
Auto: BMW E39

01 Paź 2013, 08:24

Witaj.

Te elementy, które wymieniłeś są jak najbardziej odpowiednie. Zapytaj jedynie czy jest zamontowany lublyfikator (olejarka)? W tym autku jest wymagane aby go założyć.

Z BRC dałabym sobie spokój, mniej się słucha niż STAG.
DarGaz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 4-2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Linea
Silnik: 1.3 MultiJet Diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Paź 2013, 17:55

Słuchać sie nie musi wystarczy ze działa co do Staga prosze zasięgnąć dokładnych informacji pracy tej instalacji w mitsubishi może u technicznego z tej firmy ciekawe czy powie prawdę.
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan

03 Paź 2013, 09:12

Zmorek pod każdym tematem, w którym ja się wypowiadam dopisujesz, że BRC to świętość. W takim razie napisz dlaczego BRC twoim zdaniem jest lepsze od STAGa??

A co do tematu to zapytaj o olejarką (lublyfikator) to ważne w tym aucie.
DarGaz
Nowicjusz

09 Paź 2013, 17:47

Nigdzie nie napisałem ze brc to świętość to wy piszecie "nie polecam BRC do tego samochodu, tamtego samochodu" w kilku wypowiedziach . To ze nie zgadzam się z stwierdzeniem ze BRC się "nie słucha" mam ku temu powody- odpowiednio dobrany zestaw do samochodu prawidłowo wyregulowany- taki samochód widziany jest tylko na wymianach filtrów. Co do skomplikowanej regulacji BRC-to mało jest tak prostych programów regulacyjnych . Dwoma suwakami można bardzo dokładnie wyregulować mieszankę. Montaze w samochodach nowych gwarancyjnych tez
o czymś świadczą CHEVROLET , SEAT , HYUNDAI, KIA, MItsubishi. W BRC mają system ASI STANCE na terenie całego kraju inne firmy raczej nie.
Jeszcze jedna rzecz jeżeli mam brc zamontowane ,to na każdym z podzespołów widnieje oznaczenie tego samego producenta (zintegrowany zestaw ) , nie centrala jeden producent, wtryski inny, reduktor jeszcze inny. Dla mnie ma to znaczenie.
zmorek
Początkujący

10 Paź 2013, 09:07

zmorek teraz wszędzie masz składowe z różnych firm.

Kup sobie głupie dvd z samsunga a podzespoły masz różne... (oczywiście to przykład)

Kolejne pytanie, czy to, ze gaz zamontowany jest w serwisie w nowym aucie świadczy o tym, że jest dobry?
DarGaz
Nowicjusz

16 Paź 2013, 09:20

BRC, Landi Renzo nie jest składane z róznych firm - czyli nie wszystkie instalacje.

To ze instalacja jest montowane w serwisie ASO świadczy o jej jakości? - uwazam ze tak , nie wydaje mi się że są to przypadkowe , losowe wybory producentów. Kazda rozsądna firma przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy prowadzi rozmowy , bada rynek pod kątem jakości podzespołów, testuje, tym bardziej serwisy aso które nie sprzedają 10 samochodów miesiecznie.
zmorek
Początkujący

16 Paź 2013, 10:24

Pan ZMOREK jest uczestnikiem/ świadkiem wszystkich przetargów itp. :D

Pozdrawiam.

Mało, które firma bada rynek itd.
Masz przykład z polskimi autostradami....
DarGaz
Nowicjusz

16 Paź 2013, 18:02

Piszecie o autostradach ,kinach domowych na temat gazu nadal zadnych konkretów- słabo- słabo . Szydzić każdy potrafi .Co do przetargów i rozmów poprzedzających umowy ??? moze i jestem.
zmorek
Początkujący

19 Paź 2013, 21:11

Zmorek, do nowych Mitsu są montowane kompletne kity Ac, tj. Stag 300 Premium/Ac R01/Ac W01 a jakbyś chciał, możesz dorzucić do tego zbiornik z serii tytan, również produkcji AC.
Jak już tak zachwalasz to BRC, to dokształć się w kwestii innych producentów instalacji LPG.

Na marginesie, BRC pod względem elektroniki, możliwości ustawienia parametrów, korekt itd. do pięt Stagowi nie dorasta.
Pozdrawiam.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

21 Paź 2013, 08:15

Dzięki zywy :)
DarGaz
Nowicjusz

21 Paź 2013, 22:25

Jeszcze co do 1 postu, z tym zestawem to jakaś ściema, Premiumy zawsze wychodziły z PS-02,chyba że jest to jakiś leżak magazynowy. To samo z listwą, powinna być W01 a nie Giac.
Na takim zestawie bym tego nie montował.
zywy
Początkujący

22 Paź 2013, 15:20

Co do Zintegrowanego zestawu Jarek wymienia elementy składowe zestawu do nowego colta można sie nieco wyżej z tym zapoznać- do tego się odniosłem. zintegrowany zestaw stag jest od niedawna.Nie zachwalam brc pisze jak jest . kto tu co chwali to widać np . ''do pięt nie dorasta''
zmorek
Początkujący

26 Paź 2013, 17:39

To nie jest zachwalanie, tylko moje subiektywne zdanie , jako montera lpg. Gdybym coś zachwalał, to bym napisał montuj to i to - bo jest najlepsze. BRC jest dobrą instalacją i to nie ulega wątpliwości, ale z tych dwóch brałbym Staga.
zywy
Początkujący