Faceci pomocy !!!

28 Lut 2008, 16:34

Pomóżcie znaleźć pomysł !
Mój szef ma dużą firmę – stacja diagnostyczna, warsztat samochodowy, naprawy samochodów ciężarowych, adaptacje pojazdów, serwis tachografów – generalnie robi wszystko co związane z samochodami ( wszystkie typy pojazdów).Na poniedziałek ja jako pracownik mam wymyśleć w jaki sposób pozyskać klientów bo wszystko jest na naprawdę wysokim poziomie – zaplecze techniczne, magazyn części, fachowa kadra i poziom obsługi a sprzedaż nam spada. Wymyśliłam, że trzeba uderzyć z atrakcyjną ofertą do klientów instytucjonalnych – firmy transportowe i opracować fajny program lojalnościowy, bo te pomysły do tej pory nie były realizowane. Jestem kobietą, bardziej – jestem blondynką no i do cholery nie bardzo się na tym znam a muszę to mieć na wczoraj. Proszę panowie dajcie jakiś pomysł, bo moje dni będą policzone. Z góry dziękuję.
wkzx
Nowicjusz

29 Lut 2008, 10:08

Ja proponuje uderzyć do firm Leasingowych i przedstawić im jakąś ciekawą ofertę. Można by również pomyśleć o jakiejś dobrej reklamie w internecie...
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

29 Lut 2008, 18:14

Musisz przeprowadzić badanie rynku, można to zlecić profesionalnej firmie lub samemu (ciężko) trzeba dowiedzeć sie dlaczego, gdzie przenoszą sie klienci, trzeba zrobić cały biznes plan na rok dwa pięć i odpowiedzieć sobie na pytanie w jakim kierunku ma iść firma ?
Czy postawić na jakość czy na ilość.
Wszystko to zależy gdzie, w jakim rejonie się znajduje i czego oczekują klienci ?

Znam jednego ekonomiste doktora z Uniwersytetu Szczecińskiego, on robił opracowanie dla portu Szczecin-Świnoujście przez 3 miesiące i naprawdę praktycznie tym sie zajmował.

Kochana to nie jest temat na wczoraj to jest bardziej skomplikowanę niż sie wydaje.
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

29 Lut 2008, 20:15

Słuchajcie to wszystko już było oprócz laski :) - pomyślę, akcje promocyjne są, reklama też chodzi mi bardziej o jakiś projekt rozwojowy typu sklep internetowy z oponami, szkoła jazdy ale to nam nie wypaliło na gwałt muszę wymyśleć coś innego bo mnie po prostu wywalą z roboty.
wkzx
Nowicjusz

29 Lut 2008, 20:22

Dziękuję Wam za jakąkolwiek reakcję bo na innych forach mnie naturalnie zlali, tylko że janaprawdę mam nóż na gardle, bo ciężko jest wymyśleć coś ot tak. Rabaty, program lojalnościowy, ulotki, plakaty, gazetka firmowa to już jest, ale to nie o to chodzi, co nowego tam otworzyć by ściągnąć klientów? myślałam o Mc Donaldzie, ale za małe miasto-nie chcą w to wejść, supermarket obok też odpada. Mnie konkretnie chodzi o to jak rozbujać jakąś inną dodatkową działalnością to całe Centrum Motoryzacyjne.
wkzx
Nowicjusz

29 Lut 2008, 23:07

Jeżeli o to chodzi to myśle, że bardzo dobrym rozwiązaniem może być myjnia bezdotykowa samoobsługowa typu Karcher.
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

02 Mar 2008, 20:24

Myjnię też już mamy, a co myślicie o sezonowym punkcie zmiany opon gdzieś namiot i centrum miasta? Kuźwa no nic nie mogę wymyśleć.
wkzx
Nowicjusz