Fajne auto do 10 000PLN

03 Sty 2011, 19:40

Witam,

Poszukuję auta dla młodej osoby do 10 000pln. Chodzi mi o jakieś mniejsze autko 2/3 drzwiowe no ewentualnie jakiś mały sedan, ale takim, którym można porządnie pojeździć i który będzie miał jakiś tam zapas mocy(min. 110-120KM). Wiadomo, że w tej kasie nie można zbyt wiele oczekiwać po wyposażeniu, natomiast nie chciałbym, żeby był to totalny golas(elek. szyby, alarm) fajnie by było gdyby takie bajery się tam znalazły. Jeśli chodzi o rocznik to wiadomo, że w tym budżecie też jest cienko znaleźć jakiś młody egzemplarz, no ale nie chciałbym też jakiegoś 20 letniego klamota :mrgreen: .

Narazie wpadły mi w oko takie autka:
1. [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do oferty na Allegro wygasł]

4. [link do oferty na Allegro wygasł]

Jakie jest wasze zdanie na temat tych autek? No i czekam również na inne propozycje :wink:

Z góry wielkie dzięki
Nikuś
Nikuś
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

03 Sty 2011, 21:26

Peugeot 206 s16
Punto HGT
Bravo HGT
polo gti

Wypowiadam sie w tym temacie tez szukam takiego typu aut w tej cenie i to moje propozycje
jeszcze honda prelude mam na oku ale ciezko za te pieniadze;d
blantbest
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

04 Sty 2011, 02:51

Moim skromnym zdaniem:
(od najlepszej opcji, do najgorszej, przy założeniu, że każdy samochód będzie w dobrym stanie)

Eksploatacja:
1. Astra
2. Celica
3. Almera GTi
4. Impreza

Osiągi:
1. Almera GTi
2. Impreza
3. Astra
4. Celica

Przyjemność z jazdy:
1. Almera GTi
2. Impreza
3. Celica / Astra

Praktyczność:
1. Impreza
2. Astra
3. Celica
4. Almera GTi

Desing:
1. Celica
2. Impreza
3. Astra
4. Almera GTi

Moim zdaniem, z tych wymienionych, Celica i Astra to fajny wybór na pierwsze auto. Opel tańszy w eksploatacji, ale ja osobiście wybrałbym Celice.

Choć ta Almera GTi kusi, najmocniejsza ze wszystkich wymienionych, silnik (SR20DEH) to porządna konstrukcja, elastyczna i podatna na modyfikacje.

Subaru teoretycznie będzie najdroższe w eksploatacji, spalanie na poziomie Almery GTi, a osiągi gorsze. Choć z drugiej strony, napęd 4x4 może być przydatny, jeśli komuś wystarcza ~10 sek. do setki i toleruje spalanie w mieście ~11-12 l / 100 km, no i lubi dźwięk boxera oraz zabawy w zimie :mrgreen: Ten wolnossący silnik ma opinię trwałego i mało awaryjnego.
Ktoś powinien usunąć internet i stworzyć go od nowa.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

04 Sty 2011, 12:59

A moim skromnym zdaniem najlepiej kryteria spełnia E36 coupe z silnikiem 1.8is.

Eksploatacja:
1. Astra
2. E36
3. Celica
4. Almera GTi
5. Impreza

Osiągi:
1. Almera GTi
2. E36
3. Impreza
4. Astra
5. Celica

Przyjemność z jazdy:
1. E36
2. Almera GTi
3. Impreza
4. Celica / Astra

Praktyczność:
1. Impreza
2. E36
3. Astra
4. Celica
5. Almera GTi

Desing: (kwestia gustu)
1. E36
2. Celica
3. Impreza
4. Astra
5. Almera GTi
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Sty 2011, 16:34

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź.

Pisząc te porównania domyślam się, że mieliście kontakt z każdym z tych aut i nie są to zasłyszane od kogoś informacje? Jak na razie najbardziej do gustu przypadły mi Subaru Impreza i Toyota Celica. Moglibyście mi napisać coś więcej o tych dwóch autkach? Tzn. jak ze spalaniem, awaryjnością, dostępnością części. Co do BMW i Fiata niestety ale nie jestem przekonany.
Nikuś
Nowicjusz

05 Sty 2011, 17:23

Nie wiem czemu,ale Celica kojarzy mi się z tandetą i zdecydowanie bardziej wolałbym Astrę lub Primerę. Przemyśl zakup e56 z insstalcją gazową-wtedy jest to najbardziej opłacalne.
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...
    Renault Supercinq Baccara
    Baccara to superwyrafinowana wersja Renault Supercinq: skórzana tapicerka i kierownica pokryta skórą, dopasowane wnętrze w beżowych tonacjach, gałka dźwigni zmiany biegów pokryta czarną skórą, ...

05 Sty 2011, 17:25

Nikuś napisał(a):Pisząc te porównania domyślam się, że mieliście kontakt z każdym z tych aut i nie są to zasłyszane od kogoś informacje?

Zapomnij :!: 90% odpowiedzi opiera się na teorii wyczytanej na forum, bądź usłyszanych przez znajomych znajomego.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

05 Sty 2011, 19:09

Nikuś napisał(a):Co do BMW i Fiata niestety ale nie jestem przekonany.

Do Fiata to rozumiem. A czemu do BMW nie?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Sty 2011, 18:17

Żeby było śmieszniej to z tego samego powodu co Fiat. Nie podoba mi się wizualnie i tyle, a poza tym takie BMW jest bardziej oklepane niż chociażby Punto HGT :mrgreen:

No ale nadal nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie. Czy jesteście w stanie napisać jakieś info na temat dwóch autek wymienionych przeze mnie wcześniej?
Nikuś
Nowicjusz

06 Sty 2011, 23:16

Co do Imprezy to napisz do użytkownika MajkPZM. On ma dwa Subaru tyle, że to są no maszyny, a nie jakieś rympoły za 10 000zł. Bo szczerze mówiąc to wątpie, że można znaleźć zadbaną Imprezę za 10 000zł. Ale zapytaj go, może jednak można.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

07 Sty 2011, 07:57

Tez szukam takiego autka i moje typy to :
1 seat ibiza

disel 1.9 110 lub 130 konny wyposazenie dobre i oszczednosc na osiagi tez nie powinniens narzekac

2. fiat stilo

tez disel 1.9 jtd 115 konny i oszczedny i dynamiczny

3.alfa romeo 156

najlepiej z tym samym silnikiem co w stilo tu wstawie benzyne bo nie chce sie szukac ale tez zgrabne autko i nie drogie

4Honda civic VI 5d

No i hondziak zajebiste autko duzo wersji silnikowych jest mozesz sobie poszukac i spr jak bedzie ci najbardziej odpowiadac. A do tego bezawaryje autko w calym google nie uslyszysz chyba ani jednego zlego slowa na jego temat :)

no i z wygladu do najgorszych nie nalezy

pozdrawiam i czekam na opinie wystawionych aut
Xander
Nowicjusz

Miejscowość: Zachodniopomorskie

07 Sty 2011, 10:55

a moim zdanie warto zwrócić uwagę na ten konkretny egzemplarz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

07 Sty 2011, 23:35

Dzięki Xander za propozycje, ale no kurcze jakoś nie widzi mi się diesel za 10 000pln. w dobrym stanie, do którego nie trzeba będzie dokładać. Może to tylko moje głupie gadanie, natomiast nie jestem za specjalnie przekonany. Ale ta Honda to nie jest wcale taki głupi pomysł. Jak na razie odpowiada wszystkim moim oczekiwaniom :wink:

A zamiast takiej Ibizy Tdi wolałbym chyba coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Moglibyście mi coś powiedzieć na temat tego auta?

A co do tego Pontiaca to kusząca propozycja, natomiast to nie auto dla mnie :lol:

No i dalej czekam na info dotyczące wcześniej wspomnianych aut :wink:
Nikuś
Nowicjusz

08 Sty 2011, 10:57

Zoba forum Subaru, tam czasami jakiś zapaleniec sprzedaje swoje auto i myśleże tam najszybciej znajdziesz cos ciekawego. Wiele fajnych aut ale w Subaru masz legendarny napęd który nie tylko zimie zapewni Ci najlepsza trakcję.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

08 Sty 2011, 14:28

Wiem, że auto nie 2 drzwiowe, ale... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (przykładowe ogłoszenie)

Trzeba tylko trafić na dobry egzemplarz, ale to jak z każdym autem. Wygląd co prawda to kwestia gustu, ale jak dla mnie Galanty to piękne auta :P
Canibus
Nowicjusz

Miejscowość: inąd