Fajne, dobre coupe do 5.000 (najlepiej z LPG)

22 Lip 2015, 21:50

Może takie auta:
1. Ford Focus [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. Renault Thalia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. VW Bora [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. Mazda Xedos [link do oferty na Allegro wygasł]
5. Mazda 323F [link do oferty na Olx wygasł]
6. VW Golf 3 [link do oferty na Olx wygasł]
7. Hyundai Coupe [link do oferty na Olx wygasł]
8. Daewoo Leganza [link do oferty na Olx wygasł]
9. Mercedes W124 [link do oferty na Olx wygasł]
10. Mercedes W210 [link do oferty na Olx wygasł]
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Auto: Daewoo Kalos
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

22 Lip 2015, 22:05

Z Focusem, Borą i Meśkami ładnie popłynąłeś :mrgreen: tańszych nie było? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Lip 2015, 22:07

hehe dalem cene do 6tys i sie pokazaly :p To co sadzicei o tych aukcjach co podalem.
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lip 2015, 22:10

A Accord ten co podałem?
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

22 Lip 2015, 22:13

Fajna. Ale moze cos sie jeszcze innego nasunie. i wtedy sie wybierze :)
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lip 2015, 06:10

Focus,Bora,W210 nie ten budżet,W124 trzymające się kupy też śrenio..
Nie podobają Ci się moje propozycje a wrzuciłeś Thalie :roll: już 100razy bardziej wolałbym Corolle z mojego linku niż Thalie..
Xedos bardzo ładna :ok:
323F wieloodcieniowa i te zderzaki pasują jak kurwie majtki :roll: sorry za określenie :mrgreen:
Golf widać że troche wymęczony.
Coupe ładny ulep,nie dość że cena śmieszna to jeszcze z rudą i kilkoma różnymi odcieniami lakieru..
Leganza za 2900zł to na 90% nic dobrego..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo 1,2 TSI o mocy 110 KM
    Pod maską opisywanej wersji Volkswagena Polo znajduje się silnik o pojemności 1,2 litra generujący moc 110 KM. Co w tym modelu znajdziemy na liście wyposażenia nie wymagającego dopłaty? Jest kilka takich rzeczy o których ...

23 Lip 2015, 07:36

Człowieku na auto masz 5k a nie 50k więc nie wydziwiaj, jak chcesz auto które będzie Ci się podobało i wizualnie i kolorystycznie to idź do salonu.
Da się kupić za taką cenę w miarę dobre auto ale nie będzie to ideał, bo nie oszukujmy się ale te auta mają po kilkanaście lat i będą wyeksploatowane mniej lub bardziej.
Wyszukujesz same złomy zamiast obczaić auta które podali ludzie, którzy w jakimś tam stopniu znają się na motoryzacji.
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Rok produkcji: 2008

23 Lip 2015, 09:52

Polecam rozejrzeć się za Hyundai Coupe, na upartego do 5 tys znajdziesz coś :wink:
Tom93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 02 2012
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: VW GOLF III
Silnik: 1,9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1997

23 Lip 2015, 11:45

Barol napisał(a):Focus,Bora,W210 nie ten budżet,W124 trzymające się kupy też śrenio..
Nie podobają Ci się moje propozycje a wrzuciłeś Thalie :roll: już 100razy bardziej wolałbym Corolle z mojego linku niż Thalie..
Xedos bardzo ładna :ok:
323F wieloodcieniowa i te zderzaki pasują jak kurwie majtki :roll: sorry za określenie :mrgreen:
Golf widać że troche wymęczony.
Coupe ładny ulep,nie dość że cena śmieszna to jeszcze z rudą i kilkoma różnymi odcieniami lakieru..
Leganza za 2900zł to na 90% nic dobrego..

Dzięki za rady. Co do Thalii to jakoś mi osobiście się ona bardziej podoba niż Corolla. Jeździłem już Thaliami i naprawdę fajnie się nimi jeździ.

Shatanka napisał(a):Człowieku na auto masz 5k a nie 50k więc nie wydziwiaj, jak chcesz auto które będzie Ci się podobało i wizualnie i kolorystycznie to idź do salonu.
Da się kupić za taką cenę w miarę dobre auto ale nie będzie to ideał, bo nie oszukujmy się ale te auta mają po kilkanaście lat i będą wyeksploatowane mniej lub bardziej.
Wyszukujesz same złomy zamiast obczaić auta które podali ludzie, którzy w jakimś tam stopniu znają się na motoryzacji.

To ze podaje linki do aut które chce aby mi mądrzejsi ode mnie ocenili to nie widzewianie a proszenie o rade. Gdybym miał 50 tys. to na pewno kupił bym Peugeota :) W takiej cenie (5-6 tys) wbrew pozorom jest wiele samochodów. Ja po prostu szukam takich co mi się bardziej podobają, bo mógłbym kupić Lanosa ale szukam coś więcej.

Tom93 napisał(a):Polecam rozejrzeć się za Hyundai Coupe, na upartego do 5 tys znajdziesz coś :wink:

Może i bym coś znalazł ale już chyba w kiepskiej kondycji.
Zdecyduje się pewnie na Toyote Celice V bo mimo kilku wgnieceń, i korozji na drzwiach i klapie, jeździ się naprawdę super.
Ale zastanowie sie tez nad Laguna (te I gen sa znacznie lepsze od tych z II, prawda?), Accordem i Audi 80.
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lip 2015, 11:51

Thalia sie fajnie jeździ? To kwintesencja motoryzacyjnej nędzy i rozpaczy. Wolałbym Lanka niż thalie. Technicznie znowu nędza, słabe silniki, brak wypasu, plastiki tragedia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Lip 2015, 11:56

Zamykam oczy, wsiadam i jade - tak wielu mówi o Thalii :P To z tych samochodów przez nas wszystkich TU wymienionych to jakie auto byś wybrał?
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lip 2015, 12:03

Zobacz na Calibre. Silniki fajne, auto bedzie kiedys na pewno w cenie. Obecnie jego cena to cena złomowa :ok:
Co do innych to może paseo, probe, megane coupe,
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Lip 2015, 12:04

Audi 80 ma blachę nie do zajechania, mój sąsiad (dość w podeszłym wieku) posiada taką i wygląda jak nówka, Accord też podobno ma dobre opinie, sam zastawiam się nad zakupem accorda VI gen.
Tom93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 02 2012
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: VW GOLF III
Silnik: 1,9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel

23 Lip 2015, 15:17

Hejka, jeśli coupe do 5000 tys no to ja od siebie polecam Forda Pume z silnikiem 1.7 [silnik wytrzymały spod stajni Yamahy więc daje rade] ;) Jestem szczęśliwym posiadaczem owego modelu już ok. 2 lata i nie dam złego słowa powiedzieć :) Co prawda nie mam jej zagazowanej , ale silnik 1.7 przyjmie gaz jednak lepiej kupić autko w miarę z świeżą i zadbaną instalacją. Od 2 lat żadnych usterek poza normalnymi zabiegami eksploatacyjnymi czyli wiadomo, wymiana tarcz, klocki itd, to co było trzeba :) Blacha sama w sobie ok no jak to fordy lubią czasem rdze :D Natomiast w Pumce z tego co wiem tylko nadkola tył i również klapa w okolicach znaczka :p. Szukać dobrego egzemplarza i będzie spoczko. Osiągi zadawalające jak na ten segment no i rozmiar/wagę samochodu. Niestety na allegro, olx i innych tego typu portalach jest wiele już "zajechanych" modeli natomiast jeśli prywatna osoba ceni autko w granicach 5-6 tys mowie o rocznikach 97-99 wtedy śmiało można oglądać :) Może chociaż trochę zachęciłem :D Odpowiem na wszystkie pytanka jakby co :) Jeśli chodzi o dodatkowe wyposażenie no to jest dość solidnie jak na ten pułap cenowy zaczynając od elektrycznych szyb po lusterka, ogrzewana przednia tylna ,szyba klimatyzacja, klapa bagażnika otwierana z pilota fajna sprawa xD więc wszysto co trzeba na pokładzie. Aha i co najważniejsze ceny części zamiennych są stosunkowo niskie i większość będzie tu pasować od Forda Fiesty, więc z torbami na pewno nie pójdziesz :)
Maciejoo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie
Prawo jazdy: 06 11 2013
Auto: Ford Puma
Silnik: 1.7 Zetec-S 125KM
Typ: Sport/Coupe

23 Lip 2015, 19:14

moja sąsiadka jeździ pumą od kilku lat i pomimo, że reszta jej rodziny jeździ tylko samochodami marki bmw (jej brat ma salon bmw) ona za żadne skarby nie chce wymienić tej pumy na inne auto, jeździ nim codziennie i nie ma żadnych problemów a wydatki typowo eksploatacyjne, nawet jej ta puma nie rdzewieje
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Rok produkcji: 2008