Fajne, dobre coupe do 5.000 (najlepiej z LPG)

23 Lip 2015, 18:50

Puma spoko tylko to jest auto bardziej kobiece i do tyłu raczej nie wsiądą wysokie osoby.
Zakochałem się :oops:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lip 2015, 18:55

Mój tato miał takiego jakieś 15 lat temu,w kolorze białym silnik 2.0 silnik się po prostu rozsypał po zakupie i była kapitałka remontu,a potem założył podtlenek lpg i jeździł nim dobre pare lat a że była to I generacja jeszcze na tej "śrubie" to palił już tylko na gazie a benzyna nawet nie włączyła się podczas jazdy :)
Ahh gaz wtedy był po 90 groszy,autko miło wspomina mówił że szedł jak burza ale zniechęcenie do lpg pozostało mu do dzisiaj mimo że podstawiałem mu swoją igłe na gazie to nie przekonał się.
Autorze jeśli masz trochę zamiłowania kup sobie coś z duszą właśnie tak jak Barol poleca :ok: .
Tak swoją drogą czy aby czasem silnik który jest w rekordzie powyżej 2.0 115km to nie ten sam co w passku b4 lub audi 80?
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

23 Lip 2015, 19:13

Owszem jest to typowo auto coupe [sportowe], przykuwa uwagę na ulicach :D również u płci żeńskiej. Miejsca z tyłu hmmm... dla dziecka jest tam raj :D, również jakieś niedługie odcinki da rade z tyłu przejechać, szczerze mówiąc jeszcze przez te dwa lata nie miałem okazji jechać z tyłu, muszę w końcu spróbowaćxD No i jeszcze wyróznia ją ponad czasowy wygląd xD .Nie wygląda na auto ,które zaczęto produkować pod koniec lat 90 :D
Maciejoo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie
Prawo jazdy: 06 11 2013
Auto: Ford Puma
Silnik: 1.7 Zetec-S 125KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997

23 Lip 2015, 19:43

Puma jak i Tigra dobre dla kibiet. Ani to sprzedać potem a nigdy nie bedzie żadnym cenionym autem... Takie pokraczydla. Technicznie okej ale reszta słaba.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Lip 2015, 20:21

Jeśli chodzi o sprzedaż to nie widzę problemów :D Tanie autko o dobre mocy, swietnie trzyma się drogi można się w nim poczuć jak w mini ścigałce, są emocje :D Fakt uroda kobieca ,ale mnie jakoś odpowiada. Wracając do tigry to to ani kobiece ani męskie, dziwne autoxD i bez urody heh

A co słabego jest w nich? Napisz to z dementuje XD

aha i zaznaczam od razu, że nie jestem jakimś "fan bojem" tego modelu :D Poprostu uważam ,że w tej cenie i jeśli chodzi o auto typowo coupe, to auto jest po prostu dobre, a wiadomo o gustach się nie dyskutuje, tylko zaproponowałem skoro autorowi tematu nie odpowiada, to spoko :D
Maciejoo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Lip 2015, 06:48

Zbudowane na segmencie B więc widać oszczędności, chociażby we wnętrzu, prowadzenie może wydawać się dobre bo jeździ to jak gokart ale przy wyższych prędkościach takie nie jest, mało też palić nie będzie jak na takiego bzyka itd. Do miasta dla studnta fajne :ok: A o gustach się nie dyskutuje, jeśli Ci się podoba to dobrze :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    [2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.

24 Lip 2015, 09:44

No prowadzenie tak jak mówisz go-kart :D Przy większych prędkościach na łukach jest ok, może dlatego że całkiem nie dawno wymieniłem komplet amorków na nowe. Auto dość lekkie więc na zakrętach trzeba być uważnym ,bo podobno środek ciężkości jest bardziej przeniesiony na przód i tył lubi polecieć bokiem [podobno] Dla studenta tak jak mówisz spoko :ok: Trasy czasem nim robię i jest ok przydaje się ta moc żeby coś tam szybko wyprzedzić itd heh.

Najmniej udało mi się spalić ok 6 litrów przy jeździe typowo eco. Średnio spalanie benzynki przy jeździe mieszanej do u mnie 8 literków, wiadomo jak będziesz szaleć to nawet ponad 10 łykniexD
Maciejoo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Lip 2015, 09:45

Co myślicie o tym aucie:
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Daewoo Kalos
Silnik: 1,4
Rok produkcji: 2004

27 Lip 2015, 17:17

Nie pakuj się w tanie auto z komisu, który znając jego stan techniczny "zabezpiecza się" poprzez zamieszczenie w ogłoszeniu informacji, że "nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia". Ogólnie ciężko Ci będzie o zdrowe coupe w tej kasie.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

27 Lip 2015, 19:51

Tylne nadkola zaczyna brać ruda pomału,prawa strona jakaś dziwna mi się wydaje jakby malowana amatorsko..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lip 2015, 20:52

A to:
Widze ze nie jest perfekcyjne blacjharsko ale czy oplaca sie w tej cenie kupic i wlozyc conieco w blacharke?
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lip 2015, 20:55

Nie kupuj samochodów z tamtych okolic.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

27 Lip 2015, 21:01

Hehe a co to? Czarna dziura motoryzmu? :)
Malik
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lip 2015, 21:13

Wydaje mi się, że koszta blacharskie wyjdą bardziej "nieco" niż co niecoxD heh ogólnie w ten model bym się nie pakował :D
Maciejoo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Lip 2015, 21:28

Malik napisał(a):Hehe a co to? Czarna dziura motoryzmu?

Stamtąd kierowcy nie mają dobrej opinii,słyną z robienia różnych udziwnień na drodze jak i swoim pojazdom.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika