Fajny wóz z gazem za 1500-2000zł.

02 Paź 2012, 16:02

Witam, kończę robić prawko i myślę o pierwszym samochodzie. Zarobiłem sobie półtora tysiąca. I tu pytanie. Czy jest to w ogóle możliwe, aby kupić za taką kwotę samochód w miarę dobrym stanie w gazie. Chciałbym, aby silnik był maksymalnie 1.6, może 1.8. Odpada Cinquecento, Tico, Matiz i inne samochodziki. Czy jest możliwe za taką kwotę znaleźć większy samochód? Lanos też odpada. Proszę wybaczcie, zwolennicy Daewoo. Wiem, że jeśli nic nie znajdę to kupię malucha w super stanie za 1500zł. Myślałem o golfie mk2. Jest sporo ofert za 1600zł. Pozdrawiam serdecznie!
raken234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 11 1994

02 Paź 2012, 16:31

Oczywiście ze za ta kwotę kupisz większy samochód niż tico czy cc ale na dzień dobry włożysz w niego drugie tyle. Dwa tysiaki to kosztuje sama sprawna instalacja gazowa. Bierz malucha i zbieraj kasę na coś lepszego w przyszłości.
kowalsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

02 Paź 2012, 16:49

Na Lanosa, to Cię kolego nie stać, i w Twoim wypadku byłby to luksus, na który nie możesz sobie pozwolić.
Kup Fiata 126p, nic lepszego nie znajdziesz, skoro CC i Tico odpadają.

P.S. Swoją drogą, czy Fiat Uno nie odstraszałby Cię? Co prawda, Bentley to to może i nie jest, ani nawet Lanos, ale daje radę, i w tej cenie nawet z gazem znajdziesz, jak dobrze poszukasz.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

02 Paź 2012, 17:01

Ja w listopadzie 2010r kupiłem malucha za 1400zł od 1właściciela (znajoma rodzina) w stanie idealnym i mimo że to maluch to nie żałuje tej decyzji,zmieści sie wszędzie,pali mało (mój 7.5l po mieście),części śmiesznie tanie i łatwo dostępne no i ten tylny naped :mrgreen:

Z innych propozycji jest jeszcze Polonez ale tylko i wyłącznie na gaz no i też ma RWD :mrgreen: no i za te pieniądze też kupisz przyzwoity egzemplarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Paź 2012, 18:34

Panowie, a co myślicie o Golfie 2? Warto? Można kupić rocznik 90 za 1500zł. :) Tak 1.6 w gazie, albo 1.8 Spali mi maksymalnie 10 gazu. A jesli bym miał wybierać między maluchem, a tico czy cienias, to maluch na pierwszym miejscu. Może nie jest za szybki, ale ma to coś. :) Ale wiadomo, wolałbym mk2, bo większy, szybszy i wygodniejszy. No i co ludzie powiedzą, jak zobaczą mnie w polonezie. Słyszałem, że strasznie się psują. Co myślicie?
raken234
Nowicjusz

02 Paź 2012, 18:36

Golf za 1500zł to raczej już jako wół roboczy niż auto na codzień.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Filtry powietrza i wszystko co musisz o nich wiedzieć
    Filtry powietrza stają się coraz bardziej popularne i można je stosować nie tylko w samochodach czy specjalistycznych pomieszczeniach, ale nawet w domu. Różne rodzaje takich filtrów mogą być montowane w przeróżnych ...
    [S] TT 8N 1,8T / 328Ci e46 / CLK 200K w208 / C70 I 2,4T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - auto z nadwoziem coupe - benzynowy silnik o mocy ok. 200KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2000 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi TT 8N 1,8T - 225KM - BMW ...

02 Paź 2012, 20:02

Poszukaj Poloneza za 1500zł znajdziesz zadbany egzemplarz
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Paź 2012, 05:34

A co mają ludzie powiedzieć?Ja mam malucha i mnie nie obchodzi co inni gadają jak mnie w nim widzą.
Barol
Awatar użytkownika

03 Paź 2012, 08:16

W Golfa II to włożysz drugie tyle. Szczególnie, że mało kto sprzedaje je w dobrym stanie i z niekończącą się butlą gazową. Lepiej go już kupić w dieslu 1.6, ale ja np. żadnego VW nie kupił. Nie interesują Cię jakieś mazdy 323, 121 albo Kia Pride, Nissan Micra? Fiat CC (mam aktualnie) jest bardzo dobrym samochodem, a jeśli by Ci się podobało Uno i było jakieś w dobrym stanie to bierz i nie pytaj! ;)
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Rok produkcji: 1995

03 Paź 2012, 10:07

Ja osobiście Kie bym sobie odpuścił,ponieważ ona gnije na potęge i są problemy podczas odsprzedaży.

Wogóle CC 700 bardzo dobry?Pod jakim względem?
Barol
Awatar użytkownika

03 Paź 2012, 10:16

Pod takim, że jak ktoś dba to ma i jeździ. Nic mi się nim nie dzieje, pali 5,5 - 6 l i pakuje wiele rzeczy do środka i jestem bardzo zadowolony. Nie gnije, wygodne w środku, po prostu "Lubię to!"

EDIT: No i spokojnie go jeszcze sprzedam.
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Rok produkcji: 1995

03 Paź 2012, 10:35

No chyba że tak bo jeśli chodzi o osiągi to są mizerne a silnik 700 na Aisanie jest problematyczny ale wiem można go wymienić na Webera albo polski (mowa o gażniku).
Wygodne może i tak ale nie na dłuższe trasy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Paź 2012, 11:25

Witam! To fakt faktem mój pierwszy post tutaj, ale zainteresował mnie temat :)
Mój pierwszy samochód jaki kupiłem za właśnie 2000zł był Fiat seicento 1.1 +LPG, zwijał się jak szalony :)
włożyłem w niego co prawda może z 200 zł ale to na rzeczy które nie były do zrobienia za zaraz (tłumik, nie działający klakson, brudne fotele itp.) i po 2 miesiącach (dzięki bogatemu wyposażeniu tj.: elektryka, poduchy, dodatkowe głośniki, centralny itp.) sprzedałem go za 4 tys. czyli zwrócił mi się podwójnie :) po 2 godzinach od sprzedaży seikola za 4,6 tys zł kupiłem sobie moją Vectrę B, która też miała trochę kosmetyki do zrobienia :)
Także przede wszystkim przy zakupie auta patrz na to żeby był zdrowy mechanicznie a były właśnie do zrobienia rzeczy które "gryzą w oko" :) i oczywiście polecam seikola i najlepiej 1.1 SPI ;)
pozdro
Artur093
Początkujący

Prawo jazdy: 10 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

03 Paź 2012, 15:38

Ale wątpię w to, że znajdę seicento w dobrym stanie za 2 tysiące. Cieniasa to rozumiem, ale seicento? Musiałeś trafić na niezłą okazję i to jeszcze z takim wyposażeniem. Mi się wydaje, że za taki trzeba dać z 4 tysiące, jak nic. Jakbyś mi znalazł w super stanie seicento za 2, to bym brał bez zastanowienia. :) Ale nie ma rzeczy niemożliwych. A jak z tym polonezem? Poważnie warto sie w to pchać? :)
raken234
Nowicjusz

03 Paź 2012, 15:48

Tylko przeczytaj uważnie auto było do zrobienia tzn tłumik,klakson i fotele do czyszczenia.

Ja osobiście miałem Poloneza 1.6 z gazem,1995r,kupiony za śmieszne pieniądze,blacharsko do poprawek ale technicznie igła i tyle co to auto przeszło u mnie (wtedy młody głupi) to nie da sie tego opisać ale wytrzymał próbe czasu i póżniej znalazł nowego właściciela.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003