Fajny wózek do 25tys

03 Gru 2011, 20:59

Cześć wszystkim

Chciałbym kupić samochód do kwoty 25tyś zł. Nie wiem czy to jest teraz dobry okres na kupno samochodu, lada dzień spadnie śnieg a za niecały miesiąc auto będzie starsze o rok.

Auto potrzebne mi jest głownie do jazdy po mieście, raczej na peryferia miasta ale musi zdać egzamin na dłuższe wycieczki poza miasto jak i podróże w wakacje. Kolejnym warunkiem jest miejsce w samochodzie, mam 190cm wzrostu i samochód musi być komfortowy, miejsca na tyle aby usiadła z tyłu osoba o podobnym wzroście. Zależy mi aby auto było w miarę bezawaryjne i ekonomiczne.
Moje typy to:
Audi A6 sedan z 1.9TDI, duże ale komfortowe, sporo miejsca
Audi A4, miejsca na styk ale osoba siedząca za mną o wzroście około 190cm może mieć problem.

Co waszym zdaniem będzie najlepsze, spełniające w/w warunki do kwoty 25tyś, może jest coś lepszego od audi?
szybki321
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 06 2010

03 Gru 2011, 21:32

Może BMW E46 albo W203 mają więcej miejsca z tyłu.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

03 Gru 2011, 23:25

BMW E39 lub Opel Vectra C.
Zobacz czy Ci się podobają, a jak będziesz chciał wiedzieć coś więcej, to napisz.
Coś nie coś opiszę troszkę.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

03 Gru 2011, 23:33

Nie, vectry C nie chce, naczytałem się o niej wielu negatywnych opinii, zaczynając od problemów z elektryką, kończąc na regularnej regeneracji maglownicy, zresztą oglądałem już jeden egzemplarz, serwisowany, zajrzałem do faktur i co roku w serwisie naprawiali/wymieniali maglownicę na koszto coś ponad 1000zł.
Jak możesz napisz coś o bmw, bo nie mam żadnej wiedzy o tych autach. Pozdr
szybki321
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 06 2010