Fałszerstwo i Brak umowy

16 Sty 2010, 00:07

Witam.
Wcześniej pisalem o zakupionym przeze mnie samochodzie i jego rejestracji przy ktorej dowiedzialem sie ze nie moge zarejestrowac auta poniewaz brakuje jednej umowy kupna/sprzedarzy, zostalem poinformowany ze sprawa trafia do policji celem wyjasnienia. Zostałem wezwany na komende na przesłuchanie i tam dowiedzialem sie ze oprocz tego ze brakuje pierwszej umowy to na dodatek jedna umowa byla sfalszowana, poniewaz zlozone na niej podpisy sprzedajacego i kupujacego podpisala ta sama osoba, nawet na pierwszy rzut oka mozna bylo dostrzec ten sam charakter pisma i powiedziano mi ze sprawa wyjasnienia tego moze potrwac do 6miesiecy. Dzis po 3miesiacach poszedlem na komende i dowiedzialem sie ze sprawa falszerstwa zostala zakonczona z koncem grudnia, wiec udalem sie do wydzialu komunikacji, a tam powiedziano mi ze prawdopodobnie odmowia mi rejestracji auta bo brakuje pierwszej umowy kupna/sprzedarzy, ale za kilka dni pan z wydzialu ma spotkac sie z radca prawnym i dowiedziec sie czegos w tej sprawie. Moje pytania jest takie, czego mam sie spodziewac? Czy jesli powiedza ze nie zarejestruja mi auta bez tej umowy to moge zdobyc jakis odpis tej umowy z wydzialu komunikacji z miasta w ktorym auto bylo wczesniej rejestrowane i przedstawic ten odpis w moim miescie?
tomsky96
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsk Podlaski

18 Sty 2010, 12:23

Gdybyś kontynuował poprzedni temat (bo z kontekstu wypowiedzi wnioskuję, że takowy założyłeś na forum) to może można by coś wymyślić znając całą sytuację od początku ale nie sądzę, żeby się komuś chciało szukać tamtego tematu...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

21 Sty 2010, 01:02

czekaj na decyzję radcy bo nie wiadomo co wymyśli.

Jak będziesz coś wiedział dokładnie to pytaj dalej.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam