Felga stalowa BMW 61/12Jx15H2?

17 Sty 2020, 16:20

Witam,

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu oznaczenia 61/12Jx15H2 na feldze stalowej. Szczególnie interesuje mnie rozmiar otworu centrującego i ET.
Do tej pory felga była założona w BMW E46 316Ti.

Felga stalowa BMW 61/12Jx15H2?

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mikon, 17 Sty 2020, 20:22, edytowano w sumie 1 raz
mikon
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

17 Sty 2020, 17:54

mikon napisał(a):Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu oznaczenia 61/12Jx15H2 na feldze stalowej.
To jest felga o szerokości 6,5 cala (6 1/2J) i o średnicy 15 cali (R15), H2 to profil przekroju felgi (ten jest najczęściej spotykany).

Informacji o ET nie ma ale mi zawsze pokrywało się oznaczenie IS z ET. Tu tez tak może być nie mogę niestety znaleźć info co oznacza ten IS ;/

mikon napisał(a):Szczególnie interesuje mnie rozmiar otworu centrującego
Musisz go zmierzyć bo na feldze nie ma takich informacji. Najlepiej i najdokładniej będzie suwmiarką ale możesz też spróbować zwykła linijką a później poszukać w necie jaki otwór mają takie felgi jak twoje to sobie potwierdzisz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak używać nawigacji google? Jakie są dostępne opcje?
    Google Maps to popularna aplikacja nawigacyjna, która umożliwia wyznaczanie tras i śledzenie drogi do wyznaczonego celu. Oto kilka podstawowych opcji dostępnych w Google Maps: Wyznaczanie trasy: Aby wyznaczyć trasę, ...