Felga stalowa Toyota Auris

06 Paź 2019, 20:07

Witam. mam problem ponieważ została uszkodzona w aucie felga stalowa. nie mogę nigdzie znaleźć takiej samej ( o ile dobrze patrzę bo srednio się na tym znam) felga jest nie do wyklepania. I prosiłbym o pomoc czy można kupić 1 szt czy trzeba wymieniać wszystkie. Jeśli tak to bardzo prosiłbym was o podanie takiego linka gdzie mógłbym zakupić ową felgę. Oznaczenia jakie udało mi się tam odszukać to 8.1/2Jx16H2 et45 HL3
Szabredyn
Obserwowany

Zdjęcia: 0

07 Paź 2019, 07:58

Napewno dobrze spisałeś szerokość? Nie widziałem jeszcze w Toyocie tak szerokiej stalówki w tym rozmiarze, mozesz podjechać to ASO zapytać czy są w stanie Ci pomóc
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Paź 2019, 09:16

wydaje mi się ze dobrze ale w razie W dodam zdjęcie bo możliwe ze źle odczytałem

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Szabredyn
Obserwowany

Zdjęcia: 0

07 Paź 2019, 11:37

Dla mnie to wygląda na 6,1/2. Powiedz jaka masz oponę a najlepiej to zmierz szerokosc felgi metrowka
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Paź 2019, 17:49

Kao napisał(a):Dla mnie to wygląda na 6,1/2
@Kao rozmiar jest taki jak napisał autor czyli 8.1/2J widać, że to jest cyfra osiem bo poniżej jest szóstka i wygląda zupełnie inaczej :)

@Szabredyn musisz szukać po aukcjach na olx takich felg w rozmiarze 8.1/2Jx16H2 et45 HL3 ale tu jeszcze dochodzi jedna kwestia muszą się też zgadzać otwory na mocowanie felgi.
Szabredyn napisał(a):felga jest nie do wyklepania. I prosiłbym o pomoc czy można kupić 1 szt czy trzeba wymieniać wszystkie
Możesz kupić jedną sztukę pod warunkiem że będzie taka sama.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!