Felgi alu 15" do lanosa

13 Mar 2009, 13:42

witam mam okazję kupić całkiem fajne felgi aluminiowe z tym że nie pasuje rozstaw śrub - felgi fordowskie a chce je kupić do lanosa - gość który je sprzedaje twierdzi że wystarczy założyć dystanse czy coś tam i będzie gut - moje pytanie brzmi czy założenie takowych "dystansów" wpływa jakoś negatywnie na "komfort" jazdy ?
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

14 Mar 2009, 21:33

Nie rozumiem o jakie dystanse chodzi ale ja mogę tobie dać radę jedną,nie baw się w takie rzeczy bo będziesz niezadowolony,kupuj zawsze tylko takie felgi,które pasują do twego samochodu bez żadnego kombinowania! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Mar 2009, 22:42

kolego szczeze to o niczym takim jeszcze nie słyszałem jak dystanse do zmiany rostawu srób i raczej nic takiego nie ma bo jak mozliwe np. masz rostaw 114,3 a kupujesz felge 120,0 i ona ma Ci pasowac raczej bym Ci radził kupic cos ze swoim rostawem poszukaj czegos a napewno znajdziesz duzo fajniejsze te felgi
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

15 Mar 2009, 00:44

Chyba chodzi o śruby pływające?? Słyszałem że do 100km/h jeszcze idzie jeździć ale więcej to już nie za bardzo.. a po drugie to ja bym się bał na takich wynalazkach jeździć! Nie polecam!
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

16 Mar 2009, 14:37

ok dzięki za porady temat tamtych felg odpuściłem - znalazłem fajne felgi poniżej dane :
Dane felg:
rozst. 4x100
szer. 5,5"
ET - 35
otwór centrujący - 60,1mm

...nie wiem czy będą pasowały ... poszukam jeszcze wieczorem w książce może znajdę info
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...