Felgi ET - niewielka różnica

21 Kwi 2020, 20:19

Hej. Mam pytanie mam golfa 5 i mam tam zimowki i chce zmienic na letnie tylko wiem że mam et 47 a koło z felgami kupiłem na et 50 i wiem że potrzebuje jakieś pierścienie centrujace ale nie mam pojęcia które. Pomożecie?
iiwonna5
Obserwowany

28 Kwi 2020, 08:55

iiwonna5 napisał(a):chce zmienic na letnie tylko wiem że mam et 47 a koło z felgami kupiłem na et 50
To tylko 3mm różnicy więc może się okazać że wszystko jest ok jak szerokość felg jest identyczna (bo tego parametru nie podałeś).
iiwonna5 napisał(a):wiem że potrzebuje jakieś pierścienie centrujace ale nie mam pojęcia które
Pierścienie centrujące potrzebne są jeżeli średnica otworu w feldze jest większa iż ta na piaście gdzie osadzona będzie felga. Tu nie wiemy jaką średnicę masz w nowych felgach. Najlepiej porównać ją ze starymi i wtedy obliczyć różnicę między nimi. Da nam to wtedy wymiar takich pierścieni centrujących które powinieneś kupić.

Rozumiem, że rozmiar śrub w felgach jest identyczny?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...
    Jazda po śniegu w górach - znak C-18
    Planując wyprawę w góry, konieczne jest odpowiednie przygotowanie na wszelkie warunki atmosferyczne. W przypadku zauważenia znaku C-18 przy pokrytej śniegiem trasie, który nakazuje stosowanie łańcuchów ...