Felgi ET - niewielka różnica

21 Kwi 2020, 20:19

Hej. Mam pytanie mam golfa 5 i mam tam zimowki i chce zmienic na letnie tylko wiem że mam et 47 a koło z felgami kupiłem na et 50 i wiem że potrzebuje jakieś pierścienie centrujace ale nie mam pojęcia które. Pomożecie?
iiwonna5
Obserwowany

28 Kwi 2020, 08:55

iiwonna5 napisał(a):chce zmienic na letnie tylko wiem że mam et 47 a koło z felgami kupiłem na et 50
To tylko 3mm różnicy więc może się okazać że wszystko jest ok jak szerokość felg jest identyczna (bo tego parametru nie podałeś).
iiwonna5 napisał(a):wiem że potrzebuje jakieś pierścienie centrujace ale nie mam pojęcia które
Pierścienie centrujące potrzebne są jeżeli średnica otworu w feldze jest większa iż ta na piaście gdzie osadzona będzie felga. Tu nie wiemy jaką średnicę masz w nowych felgach. Najlepiej porównać ją ze starymi i wtedy obliczyć różnicę między nimi. Da nam to wtedy wymiar takich pierścieni centrujących które powinieneś kupić.

Rozumiem, że rozmiar śrub w felgach jest identyczny?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...
    Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie?
    Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...