Feroza problem z obrotami

16 Lut 2010, 20:33

w czasie jazdy drogą występują w nim dziwne szarpnięcia a gdy zatrzymam autko i wrzuce na luz skaczą mu obroty i dużo pali ,ładowanie spada niewiem co poradzić wymieniłem świece filtry benzyny ,przewody ,kupułkę , sonde lambda i dalej występują te objawy jestem załamany .Może to coś związane z elektroniką ?
kwila
kwila
Nowicjusz

Miejscowość: Bartoszyce

16 Lut 2010, 20:58

a przepustnice czyścił?
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców

17 Lut 2010, 00:10

a niema dziury w kolektorze ja w viki tak miałem kolektor był pęknięty moze jeszcze krokowy zamulony
tomekh2
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

17 Lut 2010, 16:23

Co do ładowania zobacz alternator może nieładuje?
Mazur85
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazury (Piecki)

19 Lut 2010, 23:47

do głowy przychodzi mi kilka opcji nie wiem jak nie ładuje czy tylko mometami jak spadaja obrotyczy cały czas jak cały czas to sprawdź kable od akumulatora alternatora itp może nie miec masy i głupieje
a jak nie ładuje z przerwami jak faluja obroty to zacznij od podcisnienia sprawdź szczelnosć przewodów podciśnienia kolektor dolotowy serwo itp jesli jestok to krokowytrzeba wyczyścic jak ok to czujniki ale to najlepiej pod kompa
tomekh2
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

22 Lis 2010, 14:57

Witam wszystkich. mam problem z moją ferozą polegający na tym, że na rozgrzanym silniku samoczynnie podwyzszają sie mu obroty do ok 1200 i tak zostają. Dzieje się tak dopiero po pewnym czasie od rozgrzania silnika. Po wyłączeniu i odczekaniu kilku minut silnik znowy chodzi tak jak trzeba czyli ok 800 obr. Czym moze to byc spowodowane. Gdzie w tym samochodzie znajduje sie silnik krokowy ( o ile jest )? Czy może to byc spowodowane zuzyciem sondy lambda ? Jaki moze byc koszt zakupu nowej ?
feroza sx
Nowicjusz

Miejscowość: podlaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...