REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
a one przypadkiem nie są identycznie jak w samuraju (starej Vitarze)??macias napisał(a):witam!
mam daihatsu feroza 1996 r. wczoraj pękł resor, mechanik pospawał ale wiadomo - trzeba wymienic na nowy. w zwiazku z tym mam pytanie - czy jest jakis zamiennik oryginalu? bede wdzieczny za pomoc![]()
pozdrawiam
szam osobiscie widziałęm vitke z resorkiem z tyłuKarson napisał(a):btw... jaka stara vitara miała resory?
kosztowo wyjdzoe podobnie jak nowe a z trwałością sam wiesz jak jestKarson napisał(a):albo poszukaj resorów w używce, oddaj do kowala żeby je "odnowił" i możesz zakładać.
pocieszny napisał(a):sam osobiscie widziałęm vitke z resorkiem z tyłukumpel posiadał takową kilka lat temu sam się dziwiłem ale wyglądała na fabrykę
![]()
i wiesz wcale mnie to teraz nie dziw,i GRy na resorach też widziałema to że manual o takich nie wspomina to już inna sprawa
![]()
pocieszny napisał(a): teraz znaleźć dobrego KOWALA to sztuka
kwestia gustuKarson napisał(a):chyba nawet Ci to na dobre wyszło
pocieszny napisał(a):kwestia gustu![]()
troche mi się tęski za UAZem na parabolach z silnikiem 2,9V6afganach z blokadą i mechanikiem
a wszystko ważyło 1400 kilona 33 fedimie było w zasadzie nie do zatrzymania
Karson napisał(a):uaza kupisz za 1000zł, afgany (nowe!) załatwię Ci za 3500-4000zł, kupisz za grosze silnik od scorpio, poskładasz w garażu w ramach hobby (czyli za darmo) i masz z powrotem swój sentyment
pocieszny napisał(a):szam osobiscie widziałęm vitke z resorkiem z tyłukumpel posiadał takową kilka lat temu sam się dziwiłem ale wyglądała na fabrykę
![]()
i wiesz wcale mnie to teraz nie dziw,i GRy na resorach też widziałema to że manual o takich nie wspomina to już inna sprawa
![]()