Za okolo poltora miesiaca wybieram sie do Niemiec w celu zakupu ktoregos z powyzszych aut. Jesli chodzi o dodatkowe wymagania, to zalezy mi na tym, zeby auto posiadalo automatyczna skrzynie, bo bedzie nim jezdzila osoba nie potrafiaca przerzucac biegow; jesli byloby to ferrari, to najlepiej, zeby bylo czerwone oraz - jesli byloby to gallardo, to dzwi musza mu otwierac sie "do gory" tak jak w kazdym modelu Murcielago (nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze gallardo ma wersje i taka, i taka). Kwota, ktora zamierzam wydac to ok. 120 tys Euro.
Auto wybiore z ktores z ofert na autoscout24:
[link do AutoScout24 wygasł]
[link do AutoScout24 wygasł]
Auto bedzie jezdzilo w Bydgoszczy, zarejestrowane bedzie w raju podatkowym i dlatego tez teoretycznie moglbym je sprowadzic z USA, bo nie mialbym zadnych dodatkowych oplat zwiazanych z zarejestrowaniem w Polsce, jedynie transport. Jednak po kilkukrotnym przejrzeniu ebay.com wydaje mi sie, ze na autoscout24 ceny sa zblizone.
Zdaje sobie sprawe, ze na przyklad Ferrari modena wypada w testach gorzej niz tansze Porsche, jednak jesli chodzi o zakup tego auta zwracam uwage glownie na prestiz i wyglad. Gdybym mial brac pod uwage takei testy, to pewnie skonczyloby sie na zakupie audi rs6 wogole nie zwracajacego uwage kobiet na ulicy.
Niedlugo wiosna, wiec moze dobrze byloby kupic te ferrari cabrio, slyszalem, ze lamborghini jest mniej zawodne i mozna je serwisowac w salonach audi, a z ferrari musialbym jezdzic do Berlina. Oba auta sa nisko zawieszone i moglby to byc problem na naszych dziurach. Obecnie jezdze audi a4 cabrio i juz raz zostawilem na jednej z wyrw w jezdni kawalek skrzyni biegow. Ferrari ma ladnie zabezpieczone podwozie przed takimi wypadkami:

natomiast lamborghini - nie wiem. Poza tym lamborghini wydaje mi sie jeszcze nizej zawieszone
Prosze o rzeczowe porady.
Adam G.