Fiat 126p - 1984 r.

03 Lut 2018, 18:31

Witam! Na wstępie przepraszam jak ten temat wstawiłem w niewłaściwym dziale.

Mam Fiata 126p - 1984 r. - po pierwszym właścicielu od którego go dostałem/ sam nic wiele nie przejechałem, gdyż śmiało można powiedzieć nie jest to auto rodzinne na te czasy.
Auto "leżakuje" sobie w garażu. Z tego co pamiętam to wszystko jest w oryginale poza przednimi fotelami.
Aby nie płacić ubezpieczenia - zrobiłem coś w rodzaju ekspertyzy przez rzeczoznawcę, który dał dokument na to iż jest to pojazd historyczny.
Minusem jest brak przeglądu.

No i mam teraz dylemat. (wiadomo zmiany przepisów - przeglądy)

Nie mam na ten moment żadnych zamierzeń co robić z tym autkiem. Jedynie przez sentyment nadal go posiadam i nie mam zamiaru przerobić na "żyletki"

Jak myślicie co robić ?
Trzymać dalej czy sprzedawać?

Aktualny przebieg podam następnym razem.
Zdjęcie tylko poglądowe z netu (jak będą zainteresowani) to zrobię fotki.
Prepers1
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 15 09 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

03 Lut 2018, 18:40

Z roku na rok jego cena rośnie w końcu robi się zabytek, a jak ma oryginalne części to tymbardziej, zostawić można i jako autko do jazdy po kościele w niedziele super sprawa. :D
gber44

03 Lut 2018, 19:12

Za moich czasów młodzieńczych maluchów się nie naprawiało, coś się psuło to kupowało się drugiego za 50-100-200 zł a teraz ceny sam widzisz. W tamtym roku znajomy przywiózł sobie do Francji eleganta, auto do konkretnego remontu a zaplacil za niego coś koło 3 tyś.
Możesz zażyczyć sobie jakąś cene, jezeli bedzie Cię satysfakcjonować to sprzedaj a jak nie to trzymać aż cena jeszcze skoczy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Lut 2018, 19:35

dzięki za odpowiedzi!

a zostaje jeszcze temat przeglądów!

Od 20 maja 2018 roku za spóźniony przegląd samochodu zapłacimy 252 zł
Co więcej badania techniczne po terminie wykonamy tylko na 1 z 19 zupełnie nowych stacji wyposażonych w bardziej zaawansowany sprzęt kontrolno-pomiarowy. Do tego dochodzą koszty transportu auta na badanie. Cena terminowego przeglądu także będzie wyższa niż obecnie i wyniesie 126 zł.
Prepers1
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 15 09 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Mar 2018, 11:05

Jak nie wiesz co zrobic to szkoda żeby auto stało w garażu. Teraz jeszcze masz super czas żeby je wystawić a wierz mi że z pewnością ktoś sie zainteresuje takim klasykiem. Ja ci polecam wystawić na Motokult całkiem fajna stronka
Drivmer
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 11 1958
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Honda Civic
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna