Fiat 126p - biegi

08 Sie 2008, 10:08

mianowicie czy mial ktos takie cus u siebie :

Po odpaleniu auta wrzucam bieg , popuszczam lekko sprzeglo i dodaje gaz . A auto stoi w miejscu i nie jedzie tylko dziwnie warczy . Np tez gdy postawi sie malara gdzie kolwiek na biegu on powinien pojechac max 5 cm . a u mnie z wrzuconym biegiem mozna go dopchac do krakowa nawet .

i teraz moje pytanie co to moze być za część ?
obstwialem Wachacze , zabieraki lub lizak . czy to ktoras z nich ?? co sie moglo stac . jechalismy i nagle zmiana biegu i auto stanelo i nie chce jechac ...
Kozlof
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin
  • 08 Sie 2008, 12:59

częsta przypadłość maluszka-zerwane frezy lub pękniecie żeliwnej tulei łączocej półoś z przegubem ewentualnie padniety przegub.odpal,wrzuc jedynke i zajrzyj od dołu na półosie.jedna bedzie sie kręciła.ta w której jest uszkodzony element to ta kręcąca sie.moja rada-nie kupuj tanich elementów bo daleko nie zajedziesz.kupiłem kiedys tańsze i dynamiczniej ruszając jedna pękła na pół.najlepiej wymień na obu kołach bo druga tez może być zmęczona
    chicken19
    Zaawansowany

08 Sie 2008, 13:05

dzieki :)

gadalem tez z osobami z forum o maluchach i tam mi powiedzieli ze to sa na 100% zabieraki . bo biegi dzialają , moge je zmieniac . ale problem z jazda .

dzieki za pomoc :)
    Kozlof
    Nowicjusz

Miejscowość: Będzin