05 Mar 2010, 00:41
Wiadomo,że maluszki nie są bezpieczne i na drogę strach nimi wyjechać,ale tak naprawdę dobrze i łatwo się nimi jezdzi.Są bowiem moim zdanie najlepsze do nauki jazdy samochodem.A co do rozwijania prędkości tą są takie,co nie jedną dobrą osobówkę biorą,oczywiście po lekkim tuningu.Ja właśnie z tego względu siedzę w tych samochodzikach,ponieważ można je ładnie tuningować i łatwo.Drugim powodem jest cieszyć się i być dumnym z końcowych efektów,bo osiągi i wygląd są zaskakujące,a najlepsze jest to jak się takim można powozić,bo każdy zwraca na takiego uwagę,jest zaskoczony,bo ma złą opinię o pojezdzie.Wszyscy są pod wrażeniem,bo rzadko takie auto można spotkać u nas i podziwiają samochodzik i ciebie.Trzecim powodem jest dla mnie to,że mogę wszstkim pokazać i udowodnić,co można wyciągnąć z takiego maluszka i jak bardzo są dobrymi samochodami.Teraz w świetle tuningu jest właśnie duża moda na fiata 126p,bo wiem ludzie mają najdziwniejsze pomysły na tuning tego auta i wsadzają tam takie rakiety,że biorą nie jedną suprę,ponieważ taka rakieta jak 1.4 turbo + waga maluszka dają bardzo dobre efekty i taki maluszek robi lepsze efekty niż dobra beemka.Dlaczego maluszek ma większy podziw od beemki?? Czemu ma większe zainteresowanie stojąc obok beemki?? Ponieważ jest legendą,a zarazem sławą,taki mały stary fiacik po takim samym tuningu optycznym jak bmw,a lepiej wygląda.Najpiękniejsze jest to jak ustawi się fiat 126p zwyczajny na 1/4 z np oplem calibrą 2.0 turbo,wszyscy się smieja i stawiają na opla bo to zwykły maluch,a wszystko wychodzi po starcie,calibra ledwo ruszyła a fiat jest już w połowie.Wszyscy nie dowierzają bo to przecież był zwykłe fiat?? Ale zaraz przecież tych samochodzików nie ocenia się po wyglądzie,tylko po tym co mają w środku.Te samochody mają własną duszę,a inne jej nie mają.Podjeżdzam do typa co ma e 36 2.5 i chcę się ścigać,a on w śmiech.Ustawiam się z nim na 1/4 i co się okazuje? Że nie miał żadnych szans,wszyscy się śmieją,że wziął go maluch zwykły,który tak naprawdę jest niezwykły bo ma własną duszę,której żaden inny samochód nie ma.I to mi się właśnie podoba z wyglądu zwykły kaszlak,a w środku rakieta.Dla tego ja najpierw robię tuning mechaniczny a potem optymalny.
PIORUN ZBG