Fiat 126p - silnik np. od golfa czy od alfy

24 Kwi 2008, 19:02

Mam wielka prośbę. Czy ktoś wie jak zamontowac do malucha silnik np. od golfa czy od alfy, wogóle jakis inny silnik niz standard. :wink:

Proszę o porady, foty itp.

Pozdro
czarny_ali
Nowicjusz

12 Maj 2008, 12:08

z tego co wiem bedzie ciezko ale jak sie postarasz to ci se oda:) Przede wszystkim przygotuj sie na kompletną wymiane mocowania silnika:) na pewno załatw sobie taniego spawacza:D
Fiat Tipo 1.4 AGT cat i.e. dla mnie bomba POZDRO
blyskacz17
Nowicjusz

Miejscowość: Car city

12 Maj 2008, 13:35

blyskacz17 napisał(a):z tego co wiem bedzie ciezko ale jak sie postarasz to ci se oda:) Przede wszystkim przygotuj sie na kompletną wymiane mocowania silnika:) na pewno załatw sobie taniego spawacza:D

ja bym sie spawaczem nie martwił bardziej ceną ;D ślinik w maluchu z przodu to jest misja od groma roboty!! ale jaki efekt!! i nie zapomnij już jak będziesz miał tego mutanta pomalować go bo to jest ważne ;D
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

13 Maj 2008, 07:45

A kto powiedział ze nowy silnik ma być z przodu :) Z tyłu też bedzie ciekawie a i nie bedzie trzeba wymieniać całych półosi i w ogóle a tak z tyłu to najwyżej wytniesz siedzeni i bedziesz śmigał :) Widziałem już takiego Maluszka z silnikem Golfa II 1,4 Fajny był :)
Fiat Tipo 1.4 AGT cat i.e. dla mnie bomba POZDRO
blyskacz17
Nowicjusz

Miejscowość: Car city

14 Maj 2008, 20:16

W necie można znaleźć przeróżne ''wersje'' malucha. A jeśli ma się zapał, fantazję i kase to nie ma rzeczy niemożliwych :wink:
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

29 Maj 2008, 22:08

Parę lat temu był sławny maluch z silnikiem i skrzynią Alfy [1.3 lub 1.7] :)
red_p
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Lexus LS będzie elektrykiem?
    Choć rynek aut nowych jest dziś zdominowany przez SUV-y, a podwyższone auta pojawiają się w salonach jak grzyby po deszczu, Lexus LS pozostaje ważnym modelem w gamie japońskiej marki. To w końcu od niego wszystko się zaczęło. ...

30 Cze 2008, 09:44

w pewnej gazecie tuningowej widziałem malucha którego zrobili anglicy specjalnie na zawody w 1\4 mili.miał wstawiony silnik od bodajże chevroleta o mocy ponad 500 km.zajeli nim drugie czy trzecie miejsce na europejskich zawodach.silnik miał z przodu a kierownica i fotel kierowcy przeniesiono na tył bo silnik zajął połowe przedniej części auta.to dopiero musiało sie zbierać :D
chicken19
Zaawansowany