Fiat 126p

05 Sty 2013, 16:04

Co sądzicie o tym maluszku?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam
janusz94
Początkujący

Prawo jazdy: 15 12 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

05 Sty 2013, 17:02

wygląda fajnie, tylko... skoro jest w tak dobrym stanie to czemu wylądował w komisie?... przecież właściciel spokojnie sprzedałby go osobiście a tak, jako że sprzedaje go przez handlarza, trochę ucierpiało to na wiarygodności...
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Sty 2013, 17:10

[link do oferty na Allegro wygasł] jeszcze takiego znalazlem, myśle że w przyzwoitym stanie jest.
janusz94
Początkujący

05 Sty 2013, 19:08

Za te pieniądze możesz kupić ładnego cinquecento z którego będziesz bardziej zadowolony chyba, że masz sentyment do maluszka :)
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

05 Sty 2013, 19:27

Nie zawsze,ja swojego (przypomne rocznik 2000 i stan idealny) kupiłem za 1400zł,początkowa cena była 2000zł i zero zainteresowania (dużo osób śmiało sie z ceny jak ją usłyszało),koło miesiąca jeżdził z kartkami "sprzedam" po mieście aż wkońcu trafił do mnie a auto od dobrego znajomego :mrgreen:

A co do linków to ten czerwony prawie ident jak mój :mrgreen: ale widze że miał coś robione z lewym przednim błotnikiem (dziwnie ucieka koło drzwi).
Zielony ładny tylko dlaczego nie ma zdjęć lewej strony auta?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

05 Sty 2013, 20:37

No dokładnie, przecież każdy zaczynał od malucha :), może by się coś udała z targować z ceny z czerwonego malucha :)
janusz94
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    VII Eliminacja Wojny Północ-Południe / relacja
    W ubiegłą sobotę odbyła się największa do tej pory eliminacja cyklu Wojna Północ-Południe. Areną zmagań zawodników było katowickie Summer Cars Party, które przez 6 lat swojego istnienia urosło do rangi ...

05 Sty 2013, 20:44

A może ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Sty 2013, 20:46

wolałbym maluszka w oryginale :) i najlepiej gdzieś blisko 43-155
janusz94
Początkujący

22 Sty 2013, 10:52

Mój dziadek miał niegdyś maluszka o dziwnym pomarańczowym kolorze. Był z niego zadowolony jak mało z czego :) Jak znajdę kiedyś wolne środki, to też sobie nabędę :) Fiat 126p to prawdziwa legenda motoryzacji, nie tylko polskiej :)
Optymi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 2006

22 Sty 2013, 11:52

Pewnie, dla niskiej osoby to bardzo przyjazne auto. Warto szukać tzw. wersji na eksport, gdyż są znacznie lepiej wyposażone (skórzana tapicerka, kilma, itd.). Jedynie bezpieczeństwo pozostawia wiele do życzenia. A ten egzemplarz będzie szybko rósł na wartości:
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

22 Sty 2013, 13:06

Jaka skóra i klima w maluchu :shock: co do maluchów Happy End to nie powiedziałbym że beda wiecej warte,teraz jest problem żeby sprzedać takiego za głupie 1500zł,warte ceny są te egzemplarze które można zarejestrować na zółte tablice,choćby ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

22 Sty 2013, 13:10

Co to ma być maluch za 1900 zł co wy tu doradzacie? ja bym nie dał za takie coś więcej jak 800 zł.Daruj sobie malucha kup lepiej jakiegoś cinkusia czy tico to już jest normalne auto i raczej w porównaniu z maluchem bezawaryjne bo maluch ma jedynie sens jak będziesz jeździł jak emeryt w bardzo podeszłym wieku bo mormalnie używając malucha będziesz bardzo często wymieniał przeguby bo tu starczy 5 razy zruszyć konkretnie zrywem i może być problem kolejna sprawa tylne wahacze potrafią skorodowane same od siebie się rozpaść tak przynajmniej ja miałem w domu z maluchem 5 letnim w domu od nowości i niema się co oszukiwać maluch z przebiegiem 130 tys to był już złom i sypalo się już wszystko a taki maluszek z 99 r ma na pewno tyle albo i więcej.Odradzam malucha chyba że ktoś jest fanem to czemu nie ale tylko w tym przypadku bo inaczej nie ma to żadnego sensu są o wiele lepsze auta.A z drugiej strony co to ma być maluch to jedzie tylko 115 km/h i przy bardzo delikatnej jeździe w trasie 90 km/h spali 5.7
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

22 Sty 2013, 13:42

Nie zgodzę sie,w swoim życiu miałem 2maluchy (jeden z 96roku,drugi co mam obecnie - rok 00) i żaden nie miał problemów z przegubami a obydwa czasami dostawały ładnie po dupsku (obecny bobek zimuje sobie w garażu),natomiast wahacze to norma,ja w czerwonym mam z tyłu jeden do wymiany.
Ogólnie maluch jest dobry do zabawy albo na dojazdy do pracy bo na codzień to fakt męczarnia.
Barol
Awatar użytkownika

22 Sty 2013, 13:55

Klima to może przesadziłem, ale wersje FSM mają skórzaną tapicerkę:
Chociaż ten egzemplarz do zadbanych nie należy.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

22 Sty 2013, 14:51

To nie jest żadna skóra tylko skay - materiał będący imitacją skóry naturalnej.
Barol
Awatar użytkownika